PREDSEDNIK ITALIJE U SRBIJI: Što pre otvoriti pregovore Beograda i EU! (FOTO)

Predsednici Srbije i Italije složili su se u zajedničkom razgovoru da Srbija što pre treba da nastavi pregovore sa Evropskom unijom, jer od toga zavisi stabilnost u regionu

  • 2

Predsednik Italije Serđo Matarela rekao je danas u Beogradu da Italija podržava stav da što pre treba otvoriti prva poglavlja u pregovorima o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, jer je to u interesu i EU i stabilnosti regiona.

- Podržavamo stav da treba što pre otvoriti pregovore o pristupanju Srbije EU. To je u interesu EU da bi se održala stabilnost Balkana -  rekao je Matarela posle razgovora s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Nikolić je rekao da Srbija i Italija imaju tradicionalno prijateljske odnose i zahvalio Italiji na podršci Srbiji na putu ka EU.

PREDSEDNIK SRBIJE UPOZORIO: Stvaranje "velike Albanije" je OPASNOST ZA CEO BALKAN!

On je istakao da je Italija među tri najveća investitora u Srbiji i da je prošle godine robna razmena dve zemlje iznosila četiri milijarde evra. On je podsetio da su među najznačajnijim italijanskim investicijama u Srbiji "Fijat", "Beneton" i "Kalcedonija".

- Ukoliko nastavimo da i dalje razvijamo saradnju dve zemlje, kao i do sada, moguć je i zajednički nastup na trećim tržištima - rekao je Nikolić.

(Telegraf.rs / Beta)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad

    25. maj 2015 | 13:51

    Evropa da ,pod uvjetom da imamo pravo odluka u svim nivoima samostalno bez pritisaka.

  • Marko NS

    25. maj 2015 | 17:42

    Cela EU je navodno da se 'otvore' poglavlja pregovora?!Eto isto kažu Italijani,Nemci,Holanđani sve u 2-3 dana ali se ipak ništa ne 'otvara'. Najbolje je da se mi ničemu ne nadamo,da počnemo da konačno pošteno i savesno vodimo spstvenu politiku bez krade i laži i biće nam odmah bolje kao da smo već odavno u tom obećenom raju ali zaista.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA