TITO JE UKRAO ZLATO OD HITLERA I ČUVAO GA U SVOM TREZORU: Evo kako je BLAGO TREĆEG RAJHA završilo u Srbiji!

Komunistička partija Jugoslavije na čelu sa Titom konfiskovala je svu imovinu i zlato Trećeg rajha koje je zatekla nakon oslobođenja zemlje

  • 38

Komunistička partija Jugoslavije na čelu sa Josipom Brozom Titom konfiskovala je svu imovinu i zlato Trećeg rajha koje je zatekla nakon oslobođenja zemlje, a bogastvo smestila u svoj, državni trezor!

9.6.1945. godine Predsedništvo AVNOJ-a donelo je Zakon o konfiskaciji imovine i izvršenju konfiskacije, na osnovu kojeg je država preuzela svu imovinu Trećeg rajha, imovinu Nemaca koji su u Drugom svetskom ratu sarađivali s neprijateljem i imovinu ratnih zločinaca i saradnika okupatora.

DRAŽA JE UTERAO HITLERU STRAH U KOSTI: Evo kako je vođa NACISTA imao napad panike od ČIČE!

Foto: Arhivska fotografija, Tanjug/Sava Radovanović Foto: Arhivska fotografija, Tanjug/Sava Radovanović

Zakon je bio pravna osnova za promenu imovinske strukture u Jugoslaviji, a pod odrednicu "saradnja sa okupatorom" stavljani su neretko i građani kojima je trebalo nešto oduzeti.

EVO KOLIKO JE HITLER POBIO SRBA: Ovo su KRVAVE BROJKE Drugog svetskog rata! (INFOGRAFIK) (VIDEO)

Foto: Profimedia, Foter/Flickr/digitalmoneyworld Foto: Profimedia, Foter/Flickr/digitalmoneyworld

Prema istorijskim podacima, velike količine zlata Trećeg rajha koje su Hitler i Nemci deportovali i čuvali u Beogradu i Srbiji komunisti su zaplenili i konfiskovali, a kasnije ga smestili u trezor.

OVO JE NAJKRVAVIJE MESTO U JUGOSLAVIJI: Ušli smo u PETROVU RUPU, tu je Tito ubijao "svoje partizane" i klao ih kašikom! (FOTO)

Foto-ilustracija: Camo.ch, Tanjug/AP Foto-ilustracija: Camo.ch, Tanjug/AP

Zbog ovoga blaga, navodno Jugoslavija i Tito nisu želeli da učestvuju u tzv "Maršalovom planu obnove zemlje", jer su smatralo se naplatili, donekle štetu od Nemaca.

Zlato je nakon trezora završilo u deviznim rezervama SFRJ, a ništa od njega nikada nije bilo vraćeno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA