Stefanović: Srbija je uradila sve, sada o Oriću odlučuju organi drugih država

- Srbija je učinila sve da neko ko je osumnjičen da je počinio najteže zločine i najteža krivična dela dođe i odgovara pred našim sudom - rekao je ministar unutrašnjih poslova

  • 0

Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova, rekao je da je u slučaju izručenja Nasera Orića država urtadila sve što je trebalo i o tome sada odlčuju organi drugih država.

- Ono što je bilo do Srbije - mi smo uradili. Potvrđeno je da je optužnica na snazi i Ministarstvo pravde je tražilo izručenje. Sada je na organima drugih država da odlučuju o tome -  rekao je Stefanović.

NISMO IZNENAĐENI ZAHTEVOM SRBIJE ZA IZRUČENJE: Pravni tim Orića tvrdi da je dobro pripremljen

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Srbija je, precizirao je, učinila sve da neko ko je osumnjičen da je počinio najteže zločine i najteža krivična dela dođe i odgovara pred našim sudom, objasnio je ministar.

Ministarstvo pravde zatražilo je od Švajcarske izručenje Orića, koji je u uhapšen 10. juna u Bernu po srpskoj poternici zbog sumnje da je izvršio ratne zločine. Uz zahtev za izručenje Švajcarskoj je prosleđena i prateća dokumentacija u vezi sa optužbama za koje ga tereti Tužilaštvo za ratne zločine.

Premijer Srbije, Aleksandar Vučić, poručio je povodom hapšenja Orića da Srbija ne sme da odustane od zahteva za njegovo izručenje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA