OVAKO UŽIVAJU VOJVOĐANSKI POLITIČARI: Zarađuju 90.000 dinara, a zasedaju jednom mesečno!

Poslanici na platu od 54.000 hiljada dinara dobijaju i dodatak od 35.000. Ali na to, plaćeni su i za rad u poslaničkim odborima i radnim telima, pa na kraju mogu da inkasiraju i do 120.000 dinara

  • 2

Godinama unazad poslanici Skupštine Vojvodine, bili su na glasu da primaju veće plate od njihovih kolega iz Republičkog parlamenata. Iako su im u međuvremenu smanjili plate, vojvođanski poslanici rado idu na posao, jednom mesečno, a sa još većim zadovoljstvom primaju platu.

Naime, 70 od 120 poslanika  opredelilo se za stalni rad u parlamentu.  Taj broj bi najverovatnije bio i veći da broj poslanika na stalnom radu u parlamentu nije limitiran posebnom odlukom.

OVAKO IZGLEDA NOVA ZASTAVA VOJVODINE: Srpska pokrajina od danas koristi DVA GRBA i DVE ZASTAVE! (FOTO)

- Poslanik zaposlen u Skupštini mesečno zarađuje oko 90.000 dinara, u taj iznos uračunata je plata od 54.000 i dodatak od 35.000 dinara. Onih 50 poslanika koji platu zarađuju van parlamenta, dobijaju samo dodatak - objašnjava Milorad Gašić, sekretar vojvođanskog parlamenta.

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

Poslanici imaju pravo i na nadoknade za učešće u radu radnih tela i poslaničkih grupa, pa im plata ode i na 120.000 dinara.

- Dnevnice za prisustvo sednicama ranije su isplaćivane, ali su u međuvremenu ukinute - kaže Gašić i dodaje da je aktuelni poslanički saziv od 2012. godine do danas ukupno održao 44 sednice, što je najveći broj u istoriji ovog parlamenta. To znači da su zasedali jednom, eventualno dva puta mesečno!

STEPINAC JE USTAŠKI VIKAR! Ovom izjavom srpski ministar ZAPALIO je Hrvatsku!

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Potpredsednici pokrajinske vlade ne primaju nadoknadu za tu funkciju, nego za čelno mesto u resornom sekretarijatu koji vode.

Nadoknadu na poslaničku platu primaju šefovi poslaničkih grupa. Najveću platu u Skupštini Vojvodine ima njen predsednik, Ištvan Pastor i ona iznosi oko 110.000 dinara.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vojvoda

    22. jun 2015 | 15:19

    Kako to da LSV ima dva aršina. Insistiraju na starim imenima gradova iz doba Austro-Ugarske kao što su Ujvidek za Novi Sad, Nađ Bečkerek za Zrenjanin itd. a ne prihvataju zastavu i grb iz doba srpskog vojvodstva u okviru Austro-Ugarske iz 1848 godine, kada su Srbi dobili autonomiju. To nisu prijatelji Srbije. Sram ih bilo.

  • Romanus

    22. jun 2015 | 14:46

    Ukinuti sve parlamente, skupstine i odbore!! Prvo sto ce biti vladavina jednog coveka sto je u sustini i sad a drugo napravice ustede u budzete pa struja ne mora da poskupi 12%

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA