NIJE MI LAKO DA ODEM IZ SRBIJE: Evo kako se ambasador Nemačke oprostio od Srba!

- Odlazim iz Beograda za oko nedelju dana. To je veoma tužno, ali pokušaćemo da budemo veseli. Koristim priliku da se zahvalim svima na dobroj saradnji i prijateljstvu u prethodne tri godine - rekao je Hajnc Vilhem

  • 6

Hajnc Vilhelm, nemački ambasador u Beogradu, priredio je sinoć oproštajnu žurku i prijem pred odlazak iz Srbije. Vilhelm se ovom prilikom, pred brojnim zvanicama iz javnog, društvenog, političkog i diplomatskog života, zahvalio na dobroj saradnji tokom svog službovanja u Beogradu i prijateljstvima koja je stekao.

- Odlazim iz Beograda za oko nedelju dana. To je veoma tužno, ali pokušaćemo da budemo veseli. Koristim priliku da se zahvalim svima na dobroj saradnji i prijateljstvu u prethodne tri godine. Verujte mi, nije mi lako što odlazim, ali to je život - rekao je Vilhelm.

AMBASADOR NEMAČKE: Dobri izgledi da Srbija dobije datum!

Na njegovom sinoćnjem prijemu gosti su uživali u druženju, letnjem koktelu, ali modnoj reviji diplomiranih studenata Fakulteta primenjenih umetnosti.

Ambasador Vilhelm posle službe u Beogradu odlazi u penziju, a na njegovo mesto dolazi Aksel Ditman, koji važi za dobrog poznavaoca prilika u Srbiji.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vla

    24. jun 2015 | 12:01

    Jos jedan olos Nemacki

  • Zdravlje za sve

    24. jun 2015 | 12:29

    Gospodin Vilhelm je bio dobar ambasador s obzirom da dolazi iz zemlje koja nije bila naklonjena Srbiji u proslosti. Njegov rad sam intenzivno pratio. Bio je odmeren, trudio se da privuče investitore odnosno da uvek pomogne kada se promoviše Srbija. Lako je biti nemački ambasador u Beč, Kopenhagenu ili Zagrebu, biti u Beogradu je neuporedivo već izazov kome je gospodin Vilhelm dorastao. Dugu i lepu penziju mu želim...

  • miki

    24. jun 2015 | 13:06

    3 godine,nije zavrsio posao i sprijateljio se sa Srbima pa ga prije roka salju kuci, nasljednik ce biti neki Genser dok i njega ne omeksa sljiva i pogaca i dusa ovog baroda pa nakon 2-3 godine novi i sve tako...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA