• 11

AMERIKA PRETI ALBANCIMA NA KOSOVU: Morate kazniti ubice iz OVK koji su vadili organe Srbima!

Uspostavljanje kosovskog Suda za ratne zločine ključni je uslov za dalji napredak Kosova, ističe američki ambasador za pitanja ratnih zločina Stiven Rep

  • 11

Uspostavljanje kosovskog Suda za ratne zločine ključni je uslov za dalji napredak Kosova, ističe američki ambasador za pitanja ratnih zločina Stiven Rep u razgovoru za "Glas Amerike" na albanskom.

Osvrćući se na navode u izveštaju Dika Martija o zločinima vršenim od strane pripadnika OVK, Rep je, pored ostalog, rekao:

Ovaj dokument UTERAO JE STRAH U KOSTI ALBANSKIM TERORISTIMA i zapalio Kosovo!

- U Martijevom izveštaju se navodi da je postojala organizovana i sistematska aktivnost određenih grupa i zato smatram da je važno da takvi slučajevi budu iscrpno istraženi i ukoliko zavređuju podizanje optužnice moraju da budu izloženi i suđenju. Oni koji budu proglašeni krivim treba da budu osuđeni, kao što oni za koje bude utvrđeno da su nedužni treba da budu oslobođeni krivice. Time će Kosovo moći da ukloni mrlju bez čega bi bio otežan svaki dalji napredak zemlje - rekao je on.

Foto: Profimedia/AFP

Foto: Profimedia/AFP

ALBANSKI TERORISTI KONAČNO PRED SUDOM: Evo ko će suditi zločincima iz OVK

Američki ambasador je posebno istakao da bi preduzimanje te mere Kosovu više otvorilo vrata međunarodne zajednice.

- Preduzimanje takvog bitnog koraka pomoglo bi u daljem nastojanju Sjedinjenih Država na uključivanju Kosova u međunrodne organizacije i institucije. Ne vidim nijedan razlog za odustajanje od takvog koraka od strane Prištine. Poznato je da Evropska unija to traži, da bi dijalog sa drugim zemljama u svetu bio olakašan. I pritisak na Srbiju da postupi kako treba bio bi povećan. Ali, ako Kosovo odluči drugačije, sud će uspostaviti Ujedinjene nacije, što ne isključuje ni mogućnost da pojedinci pokušaju da ga upotrebe u propagandne svrhe i late se posla podrivanja budućnosti Kosova.

Ambasador Rep je dodao da bi kosovski sud za ratne zločine uklonio mogućnost bilo čijeg političkog uticaja, dok bi SAD učinile sve da pomognu Prištini da sud i njegovi članovi funkcionišu po najvišim standardima zasnovanim na zakonu i objektivnim činjenicama.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Komentari

  • loli53

    umesani su mnogi medjunarodni faktori ne samo albanski teroristi sta cete snjima kusner i mnogi drugi

  • ja doso onako

    Trojanac... Opet ce da nam ga uvale...

  • Bojan Žižović

    Glupost.... pa umešano je i pola zapadnih moćnika koji su bili tamo uz koordinaciju Cia-e, da neće i njima da sude? Naći će 3 kozoobožavaoca koji će odgovarati za sve zločina u najboljem slučaju.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima