AMERIKA PRETI ALBANCIMA NA KOSOVU: Morate kazniti ubice iz OVK koji su vadili organe Srbima!

Uspostavljanje kosovskog Suda za ratne zločine ključni je uslov za dalji napredak Kosova, ističe američki ambasador za pitanja ratnih zločina Stiven Rep

  • 11

Uspostavljanje kosovskog Suda za ratne zločine ključni je uslov za dalji napredak Kosova, ističe američki ambasador za pitanja ratnih zločina Stiven Rep u razgovoru za "Glas Amerike" na albanskom.

Osvrćući se na navode u izveštaju Dika Martija o zločinima vršenim od strane pripadnika OVK, Rep je, pored ostalog, rekao:

Ovaj dokument UTERAO JE STRAH U KOSTI ALBANSKIM TERORISTIMA i zapalio Kosovo!

- U Martijevom izveštaju se navodi da je postojala organizovana i sistematska aktivnost određenih grupa i zato smatram da je važno da takvi slučajevi budu iscrpno istraženi i ukoliko zavređuju podizanje optužnice moraju da budu izloženi i suđenju. Oni koji budu proglašeni krivim treba da budu osuđeni, kao što oni za koje bude utvrđeno da su nedužni treba da budu oslobođeni krivice. Time će Kosovo moći da ukloni mrlju bez čega bi bio otežan svaki dalji napredak zemlje - rekao je on.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

ALBANSKI TERORISTI KONAČNO PRED SUDOM: Evo ko će suditi zločincima iz OVK

Američki ambasador je posebno istakao da bi preduzimanje te mere Kosovu više otvorilo vrata međunarodne zajednice.

- Preduzimanje takvog bitnog koraka pomoglo bi u daljem nastojanju Sjedinjenih Država na uključivanju Kosova u međunrodne organizacije i institucije. Ne vidim nijedan razlog za odustajanje od takvog koraka od strane Prištine. Poznato je da Evropska unija to traži, da bi dijalog sa drugim zemljama u svetu bio olakašan. I pritisak na Srbiju da postupi kako treba bio bi povećan. Ali, ako Kosovo odluči drugačije, sud će uspostaviti Ujedinjene nacije, što ne isključuje ni mogućnost da pojedinci pokušaju da ga upotrebe u propagandne svrhe i late se posla podrivanja budućnosti Kosova.

Ambasador Rep je dodao da bi kosovski sud za ratne zločine uklonio mogućnost bilo čijeg političkog uticaja, dok bi SAD učinile sve da pomognu Prištini da sud i njegovi članovi funkcionišu po najvišim standardima zasnovanim na zakonu i objektivnim činjenicama.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • major Milan Tepic RSK

    26. jun 2015 | 11:34

    Taj sud nece nikada da zazivi nisu to srbi da jedaqn drugog cinkari , druka,izdaje oni znaju sta rade sa izdajicama a mi nase dizemo u nebesa e u tom je poenta. Dali je malo ponizenja da dosada nismo dobili izrucenje niti jedno lice po potjernici a mi isporucujemo i stvaramo sebi neprijatelje.

  • Je suis Mladic

    26. jun 2015 | 20:59

    Znaju prokleti ameri i evropske fasiste ko je vadio srpske organe, ali, takodje, znaju i ko su kupci! Sto znaci: stitice kriminalce da se ne otkriju kupci ! Zalosno, ali, za sada je tako.

  • Zeljko

    26. jun 2015 | 11:13

    Nema od toga nista i oni ima da se izvuku kao i drugi.znase mi smo uvek krvi.SRAMOTA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA