VUČIĆ SA DAVENPORTOM: Rezolucija o Srebrenici u Savetu Bezbednosti UN ne doprinosi politici pomirenja!

Sagovornici su razmenili i stavove uoči nastavka dijaloga Beograda i Prištine u ponedeljak u Briselu

  • 2

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić istakao je danas u razgovoru sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Majklom Davenportom da predlog Velike Britanije za donošenje Rezolucije o Srebrenici u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija ne doprinosi politici pomirenja, štaviše, doprinosi jačanju nacionalističkih tenzija i razdvajanju naroda na Zapadnom Balkanu.

Premijer Vučić je rekao da će sav trud uložiti u politiku pomirenja, zajedničkog života i rada u regionu, kao uslova napretka Zapadnog Balkana.

Istovremeno Vučić je istakao posvećenost Vlade Srbije evropskim integracijama kao spoljnopolitičkom prioritetu.

Sagovornici su razmenili i stavove uoči nastavka dijaloga Beograda i Prištine u ponedeljak u Briselu, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Srpski premijer je naglasio da je za Vladu Srbije važan suštinski dogovor o Zajednici srpkih opština, kao delu Briselskog sporazuma, i o telekomunikacijama, energetici i "Parku mira“ u Kosovskoj Mitrovici, ali da se u dijalogu prvenstveno vodi državnim interesima Republike Srbije.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Dvojica sagovornika razmotrila su i situaciju u regionu.

Davenport je, povodom velikog priliva ilegalnih imigranata, kao zajedničkog problema Srbije i Evropske unije, rekao da će uskoro biti održan zajednički sastanak radi rešavanja tog problema na Zapadnom Balkanu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boza

    28. jun 2015 | 09:01

    Kada ce biti podneta rezolucija povodom napada britanskih snaga na Foklandska ostrva koja su od Londona udaljena hiljadama kilometara . Nece jer Vasington odobrava da jaci su uvek u pravu

  • Zoran

    27. jun 2015 | 21:03

    Moze li neka rezolucija o vecoj zaposlenosti i vise posla.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA