OTVARANJE PREGOVORA ILI NOVE UCENE? Evo šta Angela Merkel donosi u Srbiju!

Poslanici vladajuće koalicije ocenili su danas da bi poseta namačke kancelarke Angele Merkel mogla doprineti otvaranju pregovaračkih poglavlja sa Evropskom unijom

  • 4

Poslanici vladajuće koalicije ocenili su danas da bi poseta namačke kancelarke Angele Merkel mogla doprineti otvaranju pregovaračkih poglavlja sa Evropskom unijom, dok Demokratska stranka ističe da otvaranja poglavlja nema bez primene Briselskog sporazuma.

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Zoran Babić rekao je da posetu Angele Merkel vidi kao potvrdu dalje ekonomske i političke saradnje dve zemlje i da nakon toga očekuje napredak Srbije u evropskim integracijama.

- Verujem da će finale onoga što Srbija radi - reforme na unutrašnjem planu i posvećenost politici mira i Briselskom sporazumu - biti otvaranje pregovora i poglavlja i napredak Srbije u evropskim integracijama - rekao je Babić novinarima u parlamentu.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Zamenik šefa poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević rekao je da je poseta nemačke kancelarke potvrda podrške uspešnog evropskog puta Srbije i izrazio uverenje da će poseta doprineti što bržem otvaranju poglavlja.

- Ta poseta je za nas potvrda podrške uspešnim reformskim procesima. Ono što očekujemo je da se nastavi još uspešnija i intenzivnija saradnja Nemačke i Srbije, pre svega u oblasti ekonomije i obrazovanja - rekao je Milićević.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Poslanica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov rekla je međutim da su sve zemlje EU uključujući i Nemačku veoma jasne od početka pregovora da je za napredak neophodna primena Briselskog sporazuma.

- Milion pres konferencija ili izjava koje idu u drugom pravcu neće promeniti činjenicu da Vlada Srbije ne primenjuje Briselski sporazum i da je to jedan jedini razlog zašto nisu započeti pregovori sa EU i zašto se već tri godine, od kada je Srbija dobila status kandidata, ništa nije desilo - rekla je Aleksandra Jerkov.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • anda 4rajh

    6. jul 2015 | 16:12

    Niko nema prvo Srbiju da uvlaci u 4 rajh...sigurno da merkelica nista dobro osim ucjena ne donosi...terajte to iz srbije...

  • Republika Srpska

    6. jul 2015 | 16:48

    KAD SU NIJEMCI MISLILI A KAMO LI DONIJELI DOBRO SRBIMA

  • Nikolas

    6. jul 2015 | 15:45

    NEDOLAZI ENDZI U SRBIJU NA 50STEPENI DA SE NJIMA NEZURI DA SRBIJA PRIZNA KOSOVO A NAMA BRISELSKI ZAKON O ISTOPOLNIM I USVAJANJE DECE -TO SE VIDI I NA SLICI ,ENDZI NAM POKAZUJE STA CEMO DOBITI !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA