PUTIN BRANI SRBE OD AMERIKE I ZAPADA: Evo kako je Srbija uz pomoć BRATSKE RUSIJE postala NAJJAČA SVETSKA SILA!

Posle jučerašnje sednice Saveta bezbednosti UN postalo je jasno da Srbija nije bila nikad jača u diplomatskim krugovima, a razlog je u podršci sila kao što su Rusija i Kina

  • 36

Događaji koji su se juče i danas odigrali pred očima sveta, a na sednici Saveta bezbednosti UN, postalo je jasno da Srbija uživa nikad jači ugled u svetu i da ima veoma moćne saveznike u dve najjače zemlje Kini i Rusiji! Ovakva moć Beograda u diplomatskim krugovima nije zabeležena još od vremena Tita, a po prvi put su otvoreno na stranu Srba stali Rusi i Kinezi i suprostavili se Americi i Velikoj Britaniji!

Antisrpska rezolucija o Srebrenici koju je pripremila Velika Britanija naišla je juče i danas u Savetu bezbednosti na “žestoku” blokadu Rusije i Kine.

Na kraju je Moskva iskoristila pravo VETA i blokirala donošenje rezolucije o Srebrenici

PUTIN NAREDIO: SRBIJA MORA BITI ODBRANJENA! Evo kako je predsednik Rusije zbog Srba udario šamar ZAPADU!

Diplomatski rat velikih sila razbuktao se u Njujorku, a kako javljaju svetske agencije, atmosfera uoči Saveta bezbednosti podsećala je na partiju pokera u kojoj su države članice iz minuta u minut “podizale ulog”.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Tada su na scenu izašli "aduti" Srbije i to u liku Kine i Rusije, a navodno je lično predsednik Vladimir Putin naredio Sergeju Lavrovu da stavi veto na dokument iz Britanije i poručio mu da "Srbija mora biti odbranjena!"

ENGLEZI, PUTIN JE NAREDIO DA STAVIM VETO NA ANTISRPSKU REZOLUCIJU! Evo kako je Lavrov zbog Srba PRETIO Velikoj Britaniji!

- Pozicija Srbije nije nimalo laka, ali je bolja nego prethodnih dana - rekao je ministar pravde Nikola Selaković povodom neusvajanja britanske rezolucije u SB UN.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović, Milena Đorđević Foto: Tanjug/Sava Radovanović, Milena Đorđević

Ministar je istakao da Srbija ima prijatelje koji zauzimaju određene principe i drže ih se.

MISTERIJA SAKOA ANGELE MERKEL: Evo zbog čega CEO SVET DRHTI zbog njenog odela, a zbog čega će i Srbi STREPETI! (VIDEO)

- Ovo je za nas nešto što je veoma važno, ali ono što je najvažnije i što je istaknuto u politici premijera Aleksandra Vučića, jeste istinsko pomirenje u regionu i građenje urušenog poverenja među ljudima - rekao je Selaković.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ministar je dodao da bi rezolucija, da je usvojena, imala veoma teške i bolne posledice za srpski narod u Srbiji i Republici Srpskoj.

Prema njegovim rečima, narodi u regionu treba da se bave sami sobom, da sami vode računa o pomirenju, a ne da se Srbiji nameće bilo šta sa strane.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap, AP Foto: Tanjug/Jaroslav Pap, AP

Stručnjak za međunarodno pravo Miodrag Živković kaže za Informer da je sada jasno da Srbija ima moćne saveznke među velikim silama. To je, kaže Živković, najbolja moguća spoljnopolitička vest koja je mogla da stigne u Srbiju, piše Informer.

– Podrška Kine pokazuje da je ta velesila naš strateški partner. Ovo, takođe, učvršćuje savezništvo Kine i Rusije, a ovde je očigledno dogovor bio da se Rusija manje eksponira. Nama svakako ide u prilog što imamo ovako moćne zaštitnike i što ćemo ih u buduće imati – napominje Živković.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dale

    8. jul 2015 | 18:53

    Sada lepo recite Evropskoj Uniji da ne zelite zajedno sa bolesnicima u tu zajednicu i okrenite se Evro-Aziji kako bog zapoveda!

  • A englezi su konacano pokazlai svoj lice

    8. jul 2015 | 18:12

    Sa tom zemljom ne treba vise nista da imamo.Oni su se definitivno pokazali kao otvoreni neprijatelji ovog naroda.Ta zemlja ne samo sto je radila izmdju ostalog na rasturanju Jugoslavije do ranijeg uvlacenje Srpskog naroda u ratove i tragedije.Do tendencije i zelje da nas unisti proglasi za naj gori narod na svetu da nas obelezi i unisti,dok su drugima odobravali zlocine i istrebljenje naseg naroda.Ta zemlja je pokazala sve svoje zle namere prema ovom narodu i sa tom zemljom mi ne treba vise da imamo nikakve veze.Treba uvek da znamo od sada ko su nam otvoreni neprijatelji i da se uzmemo na nauk kako u buduce sa njima.Englzei nekom da pricaju o genocidu narod koji je imao kolonije po celom svetu stekao bogatsvo na mucenju i porobljavanju drugih kakav cinizam i licemerje...

  • Dejan B.

    8. jul 2015 | 18:37

    Slava Rusiji!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA