KRALJEVSKA ELITA U SRBIJI: Evo zašto KRUNISANE GLAVE hrle u Beograd!

Prestolonaslednik Aleksandar II Karađorđević uputio je lično pismo i poziv na proslavu svojoj rođaci, britanskoj kraljici Elizabeti. Očekuje se odgovor iz Londona, ali shodno ranijoj praksi, da vlada Velike Britanije ne dozvoljava pripadnicima dinastije Vindzor da posećuju Srbiju, dolazak kraljice Elizabete je neizvestan

  • 34

Prestolonaslednik Aleksandar II Karađorđević, 17. jula, slavi sedamdeseti rođendan, a tim povodom u Beograd doći će veliki broj zvanica iz zemlje i inostranstva. Prisustvo ovom velikom događaju potvrdili su švedski kralj Gustav sa kraljicom Silvijom, španska kraljica majka Sofija, princ Albert od Monaka... Na proslavi se očekuju i članovi kraljevskih porodica, predstavnici diplomatskog kora, najviše državni i politički zvaničnici, predstavnici svih verskih zajednica i međunarodnih organizacija u Srbiji, kao i ugledne ličnosti iz javnog i kulturnog života i istaknuti lideri poslovnog sveta.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Trodnevna proslava će početi 17. jula svečanim koktelom i večerom u Belom dvoru na Dedinju, kada će nastupiti KUD "Lola" i Beogradski akustični orkestar. Nastaviće se u subotu gala večerom u Kraljevskom dvoru, a biće prikazan kratki film o prestolonasledniku Aleksandru. Proslava će se završiti u nedelju 19. jula brančom na Kraljevskom dvoru i oproštajem od gostiju iz inostranstva.

CRNOGORCI U PANICI: Moraće SRPSKOM KRALJU da vrate pola države! Šokiraće vas kada vidite šta je sve u vlasništvu Karađorđevića

- Proslava 70. rođendana prestolonaslednika Aleksandra je veliki društveni događaj. Ovo je prilika da se zaokruži jedan životni period prestolonaslednika Aleksandra, koji je bio jako težak i buran. To je život koji obični ljudi teško mogu da shvate, jer je isprepletan velikim istorijskim i porodičnim događanjima - kaže Dragomir Acović, član Krunskog veća.

Foto: Tanjug/AP Photo/Peter Dejong Foto: Tanjug/AP Photo/Peter Dejong

Ovaj rođendan, princ će proslaviti politički rehabilitovan. Naime, princ Aleksandar je rođen 1945. godine u Londonu kao prvo i jedino dete kralja Petra Drugog Karađorđevića i kraljice Aleksandre od Jugoslavije. Kao beba od dve godine bio je od strane nove komunističke Jugoslavije proglašen za državnog neprijatelja. Tek posle 68 godina prestolonaslednik je politički rehabilitovan.

Dušan Babac, član Krunskog veća, koji je imao delimičan uvid u spisak pozvanih gostiju na rođendansko slavlje, pak, otkriva:

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Kraljevski dvor je na proslavu rođendana prestolonaslednika pozvao predsednika i premijera Srbije, patrijarha Irineja i sve visoke državne funkcionere, strane državnike i članove kraljevskih porodica. U Beograd dolaze, na primer, švedski kralj Gustav sa kraljicom Silvijom, španska kraljica majka Sofija, princ Albert od Monaka, možda i članovi britanske porodice Vindzor - nabraja Babac.

SRBI ISPRAVLJAJU TITOVE GREHE: Posle ĐENERALA DRAŽE Srbija rehabilitovala i SRPSKOG KRALJA!

Prestolonaslednik Aleksandar je uputio lično pismo i poziv svojoj rođaci britanskoj kraljici Elizabeti. Očekuje se odgovor iz Londona, ali shodno ranijoj praksi, da vlada Velike Britanije ne dozvoljava pripadnicima dinastije Vindzor da posećuju Srbiju, dolazak kraljice Elizabete ili njenih izaslanika je i dalje neizvestan.

Rođendansko slavlje biće prilika i da se svi Karađorđevići okupe u Kraljevskom dvoru. Na proslavu dolaze i prestolonaslednikovi sinovi - kraljevići Petar, Aleksandar i Filip, a možda i njihova majka, prva prestolonaslednikova supruga princeza Marija de Glorija od Orelana i Bragance iz Španije.

Kraljica Elizabeta II. Foto: AP/Tanjug Kraljica Elizabeta II. Foto: AP/Tanjug

- Ovo je privatna proslava rođendana prestolonaslednika Aleksandra i sve troškove snosi porodica Karađorđević. Spisak svih gostiju je, takođe, privatan i nije zasada dostupan javnosti, jer se čeka da potvrde svoj dolazak. Uveren sam da će ovo biti veliki praznik za porodicu Karađorđević i veliki događaj za Srbiju - kaže Dragomir Acović.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Je suis Mladic

    13. jul 2015 | 23:28

    Zasto da ne?! Bolje da slavimo Srpskog Kralja neg hrvatskog tita! Zar nije tako?

  • Lukić

    13. jul 2015 | 23:22

    NjKV Aleksandar II Karađorđević je potomak Karađorđa, Petra I Karađorđevića, Aleksandra I Karađorđevića, Petra II Karađorđevića, najznamenitijih Srba za čije vladavine je Srbija(kasnije Jugoslavija) bila sila i ekonomski i politički, za čije vladavine je Srbija teritorijalno proširena za 50%, za čije vladavine je dinar bio kredibilna i stabilna valuta, za čije vladavine smo bili država za ponos i diku. Dabo, a ko si ti? Verovatno si potomak lopuža i secikesa koji su tu istu Jugoslaviju, m najviše Srbiju, doveli do prosjačkog štapa, zadužili i rasparčali krvavim komunistički režiranim ratovima. Razumem da je tebi krivo što kada se vaspostavi domaćinska Kraljevina Srbija nećete ti i slični tebi moći više da kradete i ponižavate ovu našu lepu otadžbinu. Zar vam nije bilo dosta 70 godina lopovluka zar bi još?! E pa neće moći, dosta više komunizma!

  • IN

    13. jul 2015 | 20:21

    Da li nasem prestolonasledniku znaci nesto rec genocid. Branila nas je Rusija i Kina i hvala im beskrajno a gde se zadenu Aleksandar Karadjordjevic gde je ta dijaspora koju je okupio da brani cast svog naroda pred tom njegovom rodjackom Engleskom. E neka se ne javlja iz te mišje rupe i neka ne spominje vise partizane i komuniste to je aorist kojim je samo on opterecen.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA