OVAKO JE ALIJIN SPECIJALAC GURNUO VUČIĆA U MASU DA GA LINČUJU: Ovo su TAJNI DETALJI napada na srpskog premijera!

Trenutno se proveravaju informacije da li je napad na srpskog premijera u Potočarima organizovan u Švajcarskoj i to u delu gde je većinsko stanovništvo Bošnjačko

  • 4

Nakon četiri dana od napada i pokušaja linča premijera Srbije,  Aleksandra Vučića, u Srebrenici, još uvek niko nije uhapšen. Policija Bosne i Hercegovine nije pritvorila ni jednog od napadača, iako se na video snimcima jasno može videti ko je učestvovao u napadu.

PROCURELA TAJNA PENTAGONA - OVO JE ISTINA O SREBRENICI: Klinton, Madlen Olbrajt i Alija planirali su ZLOČIN u Potočarima!

Prema saznanjima medija, trenutno se istražuje informacija da je napad na delegaciju Srbije planiran u Švajcarskoj, i to u delu bošnjačke dijaspore. Navodi se da je grupa ekstremnih Bošnjaka, koji žive u toj zemlji, stigla je dan ranije u Potočare i Srebrenicu, gde su prenoćili i sutradan preuzeli uloge, koje su, unapred, bile precizno određene.

Evo šta je Ratko Mladić rekao ženama iz Srebrenice 1995. godine! (VIDEO)

Ukrugu osumnjičenih nalazi se i Alen Kominlija, zvani Nane, bivši član obezbeđenja Alije Izetbegovića, koji je kao šef redara bio na čelu kolone koja je izvlačila premijera Srbije. Prema informacijama bezbednosinih službi, on je zapravo Vučića doveo do mesta gde je masa lako mogla da ga napadne. Kominlija je sada zaposlen kao službenik protokola u Savetu ministara BiH.

Foto: Tanjug/Srđan Ilić Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Nije baš najjasnije zbog čega još uvek nije uhapšen Almir Merdić iz Tešnja, koji je u više navrata nasrnuo na Vučića. Video-snimci napada jasno svedoče da je Merdić pokušao pesnicom da udari premijera. On je tokom stampeda na sebi imao zelenu beretku sa grbom nekadašnje Armije BiH, a nosio je i majicu sa porukom "bosanski ratnici".

Direktor Policije Republike Srpske, Gojko Vasić kaže da su identifikovali nekoliko napadača pregledom video-snimaka napada na Vučića.

- Većina identifikovanih živi na području Federacije BiH. Zatražili smo od federalne policije da ih privede i sasluša - rekao je Vasić.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

OVO JE PRAVA ISTINA O SREBRENICI: Evo ko je ZAISTA IZDAO Bošnjake i ko je SILOVAO, UBIJAO i ZABIJAO EKSERE u ruke ljudima! (VIDEO) (FOTO)

On je rekao da imena identifikovanih ne može da otkrije jer bi to ugrozilo samu istragu.

Organizacioni odbor za obeležavanje komemoracije juče je na sednici osudio napad na premijera Vučića, a načelnik Srebrenice, Ćamil Duraković, je rekao da se predsedniku Vlade izvinio za incident.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Na sednici odbora je rečeno i da je za dešavanja 11. jula kriva neka od Agencija za obezbeđenje. Istaknuto je i da je godišnjica stradanja postala mesto na kome se ističu razne parole, političke i marketinške poruke, gde se prodaje alkohol i da toga ubuduće ovoga više neće biti.

Duraković takođe tvrdi da je Amar Orić, sin Nasera Orića, za koga su bezbednosne službe imale informacije da je učestvovao u napadu na Vučića, zapravo tog dana u Potočarima bio kao redar.

IZVINITE ZA NAPAD LUDAKA - TO NISU PRAVI BOŠNJACI: Ovo EMOTIVNO pismo Vučiću BOSANKE iz Srebrenice, POTRESLO je svet!

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mila...3

    15. jul 2015 | 15:25

    Ok ....... Blablaa! Jesu li svi pocinioci i ucesnici, pokusaja atentata na Srpskog premijera i Srbiju konačno uhapseni? Mislim da je sve drugo poznato nego kade će biti javno sprovedeni kod sudije! Dajte malo o tome, koliko jim sleduje robija? Dali će da jim se sudi i u kojoj državi?

  • Циркус

    15. jul 2015 | 18:17

    Дај се више договорите. Прво је то био неки Асмир, па онда ИСИЛ и вехабије, зати је то био неки Асмир, па Црни лабудоби, па МИ - 6, па сад напад припреман у Швајцарској...на грају ће бити да је жтео сам себе убити. Питање, зашто МУП РС није објавио имена ухапшених лица, иако су ухашени исти дан...

  • Remix

    16. jul 2015 | 11:48

    STIDITE SE KOMENTARA. STIŠAJTE STRASTI JER NE VODI NAS OVO NIGDJE NA DOBRO! UM CARUJE, A JEZIK CESTO ČOVJEKA ODNESE NA POGRESAN PUT?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA