Nikolić poručio Šulcu: Srbiji treba JASAN SIGNAL da nas EU želi!

Predsednik Srbije i predsednik Evropskog parlamenta razgovarali su i o nedavnim dešavanjima u regionu, sa posebnim akcentom na neprijateljskom aktu u Potočarima i problemu migranata, koji preko Srbije pokušavaju da dođu do zemalja zapadne Evrope

  • 3

Predsednik Srbije, Tomislav Nikolić, u razgovoru sa predsednikom Evropskog parlamenta, Martinom Šulcom, rekao je da Srbiji treba dati jasan podstrek, jer do sada nije bila dovoljno podržana za sve što je učinila na svom putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji.

- Srbija je postigla veliki napredak, sprovela je mnoge bolne reforme, nastavlja da bude ključni element stabilnosti u regionu uprkos provokacijama i neprijateljstvima iz okruženja i pojedinim bezbednosnim izazovima, i sa pravom traži otvaranje prvih poglavlja u pregovorima - rekao je Nikolić.

Nikolić poručio AMERICI: Srbija neće odgovarati na PROVOKACIJE

Nikolić i Šulc razgovarali su i o nedavnim dešavanjima u regionu, sa posebnim akcentom na neprijateljskom aktu u Potočarima i problemu migranata, koji preko Srbije pokušavaju da dođu do zemalja zapadne Evrope.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Predsednik Evropskog parlamenta, Martin Šulc, istakao je da je Srbija ključna zemlja za dobre o dnose u regionu i da zato može da računa na punu podršku Evropske unije i Evropskog parlamenta.

Vučić i Šulc: Srbija je stub stabilnosti u regionu i vodi politiku mira

Da bi se brzo i efikasno rešile nestabilnosti u pojedinim zemljama u okruženju, Srbija mora da ostane stabilna i zato ne sme da bude zaboravljena od strane svojih partnera iz Evropske unije, rekao je Šulc.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mici

    15. jul 2015 | 13:57

    Zid na madjarskoj granici je znak ;)

  • Nikolas

    15. jul 2015 | 15:12

    IMAM OSECAJ DA NAS EU DRZI ISPRED ZICE KAO PSE CUVARE OD ISISA KAO NEKAD BEC OD OTOMANSKOG CARSTVA ! ! ! SRBI RAZMISLMO OVOGA PUTA HOCEMO LI BITI OPET PSI CUVARI VATIKANA !!!

  • Srb

    15. jul 2015 | 13:49

    Pa valjda nam isis već daje do znanja da nas eu želi....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA