Vučić zamolio Dodika da još jednom razmotri odluku o raspisivanju REFERENDUMA!

Predsednik Republike Srpske rekao je da postoje problemi s pravosuđem u BiH, i dodao da je napad na premijera Vučića u Srebrenici, organizovan atentat i insceniran sponati događaj

  • 2

Predsednik Vlade Srbije, Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, sastali su se u Beogradu, kako bi razgovarali o referendumu u RS, ali i drugim zajedničkim temama.

Premijer je zamolio predsednika Republike Srpske, da još jednom razmotri odluku o raspisivanju referenduma, ukazujući na širi kontekst tog problema.

- Iako nisam na otvoren način postavljao to pitanje, radi se o suverenoj odluci RS. Zamolio sam u ime Srbije da samo još jednom razmotre odluku. Zahvalan sam što poštuje to viđenje Srbije za koje mislim da je u ovom trenutku celovito sveobuhvatno i ozbiljno - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Miloš Jelesijević Foto: Tanjug/Miloš Jelesijević

Dodao je takođe da je spreman da, ukoliko Dodik to bude tražio, "pomognemo u iznošenju dodatnih argumenata koji bi doprineli lakšem sagledavanju celokupne situacije.

- Srbija nikada i ni na koji način se nije mešala u unutrašnje stvari BiH, kao ni interne političke stvari u RS. Ali sam danas na moju incijativu, zahvalan Dodiku što je prihvatio ovu vrstu razgovora - rekao je Vučić.

Premijer Vučić je rekao da bi Srbija teško postojala bez RS, i obrnuto, i najavio da će dok neki proslavljaju operaciju "Oluja" 5. avgusta u Hrvatskoj, da ćemo mi da tugujemo.

On je najavio i komemorativni skup na prelazu Rača, kome će prisustvovati kompletna rukovodstva RS i Srbije. 

Predsednik RS, povodom incidenta koji se dogodio u Srebrenici, rekao je da je to bio "organizovan atentat i insceniran 'spontani' događaj".

- Spontano je bilo da se podstakne masa na linč - rekao je Dodik.

BOSNI PRETI KRVAVI RAT: Bakir Izetbegović i Bošnjaci pozivaju na KRVOPROLIĆE i uništenje SRPSKE!

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Dodik je takođe rekao da je bošnjački član predsedništva BiH, Bakir Izetbegović, garantovao bezbednost Vučiću i da je mogao da obezbedi skup, i zaštiti premijera, ali da to jednostavno nije učinio.

- To ne može da se zaboravi. Većina Srba u RS doživljava napad na premijera Vučića kao napad na svog premijera i to nije neobično. Ako čujemo da Bakir Izetbegović kaže da je Erdogan njegov predsednik to je u redu, a nije im u redu da Srbi na taj način doživljavaju Srbiju - kaže Dodik.

Dodik je takođe rekao da je Naser Orić bio prerušen na komemoraciji u Srebrenici, i da je podstrekavao ono što se dešavalo.

On je upitao zašto se vlasti u BiH bude zbog referenduma o sudovima. 

- Nismo mi uzeli oružje, već olovku - rekao je Dodik.

On je naveo i da su i strani zvaničnici svesni da postoje problemi s pravosuđem u BiH i pitao zašto se ne procesuiraju i ratni zločni nad Srbima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Republika Srpska

    17. jul 2015 | 21:39

    DODIK JE LEGENDA . NEDAJ SE SRBINE

  • XXMilorad

    19. jul 2015 | 02:59

    Neteba zaustavljati Dodika,sramota je koliko vise ponizavanja i torture moramo trpiti zbog zapada,i za vreme turaka niko nije pomogao,rekli su daleko od nase kuce ,ko ih tamo...,tako rade i danas,kuvaju dok im se ne razbije od glavu,treba raditi sta je posteno i jednako za sve i okrenuti se prijateljima a oni nek jedu corbu koju su zakuvali.prihvacajuci zapadne nemetnute i ignorantske zakone mi samo propadamo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA