SRPSKI POLITIČARI U ULOZI NADE MACURE: Evo šta vam savetuju KAKO DA PREŽIVITE PAKAO u Srbiji!

Srpski političari imaju toliko posla, da letnji odmor skoro i da ne koriste, ali, upoznati su veoma dobro sa tim, kako se zaštiti od tropskih vrućina, te korisne savete dele sa čitaocima Telegrafa.rs

  • 0

Srbija je na udaru tropskih vrućina, zbog kojih je uveden CRVENI METEOALARM, a u proseku se izmeri 38 stepeni u hladu, dok je na asfaltu mnogo gore. Ljudi ne izlaze iz svojih domova, a na ulice od 10 do 17 sati ide samo ko moora. Pakao napolju i nije neka prepreka za naše političare, koje redovno viđamo na sednicama Skupštine Srbije, Vlade, na terenu, u posetama raznim gradovima, jer za njih, kao i za nas, ne postoji vanredno stanje i posao ne može da trpi. Srpski funkcioneri za Telegraf.rs vas savetuju kako da pobedite vrućinu!

Svako veče je stavljao vlažan peškir na prozor! Kada vidite zašto i vi ćete to uraditi!

Šta je to za njih da rade obučeni u odelima, da daju izjave na suncu, imaju oni veće probleme od paklenog sunca, treba ubrzati reforme, evrointegracije, doneti zakone, poboljšati neke stare, ima tu posla, te su ove vremenske neprilike za njih mačiji kašalj.

VRUĆINA KOJA UBIJA: Na glavi izmereno 57, na cipelama 40, a na volanu 65 stepeni!

Poslanica SPS, Stefana Miladinović, kaže za Telegraf.rs, da građanima Srbije preporučujuje u borbi protiv ovih vrućina, sve što i doktorka Nada Macura, ali ima i dopunu njenih saveta, i to specijalno za Telegraf.rs.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- U rashlađenoj prostoriji u kojoj boravite obavezno držite otvoren prozor. Izbegavajte da unosite veoma hladnu vodu, jer je to šok za ugrejan organizam. Nema potrebe izlagati se suncu, jer pored poznatih razloga, preplanuli ten nije u modi - kaže polsanica i nastavlja sa savetima:

- Jedite voće i povrće, bez puno dodataka i što češće u manje količinama - objašnjava sagovornica našeg portala.

Stefana kaže da je teško pokrenuti se na ovim temperaturama, ali da se uz dobro raspoloženje nađe inspiracija za rad. Uz konstataciju da je bilo toplijih dana i težih vremena, najbolji savet daje na kraju.

- Brinite o drugima i zaboravićete da vam je teško.

SKIDAJTE SE SLOJEVITO: Evo šta kaže Nada Macura, da li smete da imate seks na plus 39!

Poslanica SNS, Katarina Rakić, kaže za Telegraf.rs, da vremenske prilike uopšte ne mogu da utiču na nju.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Posao ne sme da trpi, i mora uvek da bude završen do kraja - objašnjava ona.

Rakićeva dodaje da se lično mnogo više raduje letu nego zimi, ali konstatuje da ekstremne temperature ni u plusu, ali ni u minusu, nikome ne prijaju.

- Građani bi trebalo da izbegavaju da budu na suncu koliko god je to moguće. Mada moje klege poslanici i ja ne možemo baš da delimo dobre savete, jer već treću godinu zaredom radimo po najvećoj vrućini - kaže poslanica naprednjaka.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Njena koleginica u poslaničkoj klupi, ali politička protivnica u skupštinskoj areni, Aleksandra Jerkov iz DS-a, kaže za naš portal da su je vrućine dotukle, te je morala da odleži tri dana u krevetu!

ONE GVOZDENOM ŠTIKLOM VLADAJU SRBIJOM: Evo koje stranke imaju NAJVIŠE ŽENA i da li ih muškarci VREĐAJU!

- Imala sam temperaturu preko 38 stepeni! Uz nju i kijavicu, kašalj i sve što ide uz to. S obzirom na sve, uopšte ne podnosim ove temperature napolju - priča portparolka DS.

Zoran Babić, šef poslaničke grupe SNS, kaže da veoma teško podnosi ove vrućine, kao i većina građana Srbije, ali nije mu teško da obavlja sve poslove u toku dana, iako zbog prirode posla mora da nosi odelo - sako, košulja, kravata.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

- Teško je svima, ali meni u Skupštini je sigurno lakše u odnosu na ljude koji rade u polju, putare, majstore na građevini. Što se saveta tiče, lekari su najmerodavniji, poput Nade Macure. Neizlaganje suncu koliko je to moguće i što više tečnosti, eto to je moj savet.

(M. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA