Zdravlje Olivera Ivanovića pogoršano, smršao 7 kilograma!

- Oliver je izgubio 7 kilograma, njegov govor i kretanje su usporeni, ali njegova volja je čvrsta, i kako je sam rekao podrška sa svih strana, posebno od porodice i sugrađana mu daje snagu da istraje do kraja – rekla je Milena Ivanović-Popović, njegova supruga

  • 7

Lider GI SDP Oliver Ivanović je zbog odluke sudskog veća 7. avgusta, o produženju pritvora posle 19 meseci provedenih bez ikakvog osnova, odlučio da štrajkuje glađu.

EULEKSOV SUD JE KAZAMAT! PUŠTAJTE IVANOVIĆA, ORI SE NA KOSOVU: Evo kako Srbi traže PRAVDU! (FOTO)

Štrajk glađu je započeo istog dana odbijajući večeru. U ovakvoj odluci su ga podržali porodica, prijatelji, politički saradnici i njegovi sugrađani.

Selaković: Produženje pritvora Ivanoviću je skandal!

Današnju posetu porodice Ivanović nije mogao da izdrži, u razgovoru za Telegraf njegova supruga Milena Ivanović-Popović je rekla da je poseta je trajala svega 10 minuta.

- Oliver je izgubio 7 kilograma, njegov govor i kretanje su usporeni, ali njegova volja je čvrsta, i kako je sam rekao podrška sa svih strana, posebno od porodice i sugrađana mu daje snagu da istraje do kraja – rekla je Milena.

Foto: Tanjug/Boki Foto: Tanjug/Boki

Direktor ZC Kosovska Mitrovica Milan Ivanović na osnovu posrednih i neposrednih saznanja, upozorio je danas da se Ivanovićevo stanje ozbiljno i postepeno pogoršava.

- Uvažavajući mišljenje lekara koji ordiniraju u pritvorskoj jedinici smatramo da je u slučaju Olivera Ivanovića potreban multidisciplinarni pristup – rekao je Ivanović.

On je podsetio da je Oliver štrajkovao glađu i kad je bio utamničen u Prištini pre godinu i po dana u potpuno nehumanim uslovima u neprijateljskom okruženju albanskih zatvorenika i stražara, nakon čega je njegovo zdravlje već bilo narušeno zbog čega je konzilijum ZC Kosovska Mitrovica posle ambulantnih kontrola i dovođenja Ivanovića i Dragoljuba Delibašića, takođe pritvorenog po zajedničkoj optužnici, predlagao stacionarno lečenje kako bi se dijagnostika i lečenje sproveli do kraja, ali da nisu naišli na razumevanje sudija Euleksa.

- Posle neposrednih saznanja da se Oliverovo zdravstveno stanje znatno pogoršalo, učestale vrtoglavice, da je psihološki loše sa prisutnom neurozom, sa anksioznim sindromom zbog nepravde i tretmana kome je podvrgnut, predali smo upravniku pritvorske jedinice zahtev koji će u toku dana proslediti sudskom veću u kome smo obrazložili neophodnost konzilijuma naših najkompetentnijih lekara sastavljenog od kardiologa, hirurga, psihijatra i neurologa, koji bi vodili računa o njegovom zdravstvenom stanju i izveštavali javnost – rekao je Ivanović.

Foto: Tanjug/Boki Foto: Tanjug/Boki

- U datim okolnostima koje su vrlo ozbiljne i zabrinjavajuće, Ivanović je životno ugrožen i vrlo brzo može doći do komplikacija i posledica koje se neće moći otkloniti, zato smatramo da je ovo jedino racionalno i neophodno rešenje – upozorio je Ivanović.

Oliver Ivanović je posle informativnog razgovora na koji je pozvan telefonskim putem uhapšen 27. januara 2014. godine. Prvobitno je smešten u pritvorsku jedinicu u Prištini gde gotovo mesec dana nije izlazio iz ćelije jer je bio životno ugrožen, nakon odbijanja svih njegovih zahteva da ga prebace u pritvorsku jedinicu u severnoj Kosovskoj Mitrovici Ivanović se odlučio na štrajk glađu. Posle 7 dana štrajka glađu, on je prebačen.

Optužnica protiv Ivanovića i još četvorice Srba podignuta je 11. avgusta 2014. godine, kojom im se stavlja na teret teška krivična dela počinjena nad albanskim stanovništvom 1999. i 2000. godine.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar Pan

    13. avgust 2015 | 18:36

    Svaki Srbin je njima zločinac, a šta je sa Šiptarima kojima su ruke krvave do lakta ? Obavljaju najveće "državne" funkcije i niko ih ne goni

  • Nada@

    13. avgust 2015 | 18:49

    Znaci jos jednom se potvrdila čuvena evropska "pravda" samo za Srbe a trgovci ljudskih organa i masovni zlocinci se setkaju na slobodi i jos su nagrađeni nekim najvisim drzavnim funkcijama... Svaka cast slepa, gluva i trula Evropo, i zasluzila si raspad. Jadan čovek... Hajde srpske diplomate pokazite se sad na delu...

  • Pravda za Srbe

    13. avgust 2015 | 21:09

    Eeeeee jadna li si Srbijo!!!! Drzi se Oliveru, puna podrska od Srpskog naroda!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA