VUČIĆ VRLO BLIZU KONAČNE ODLUKE: Uskoro vanredni izbori?!

Osnovni razlog za nove izbore je to što srpski premijer smatra da su dalje reforme nemoguće u atmosferi gotovo svakodnevnih svađa i međusobnih podmetanja ministara

  • 1

Premijer Aleksandar Vučić je na samo korak od odluke da ide na vanredne parlamentarne izbore - i pokrajinske i republičke. Kako tvrde obavešteni, najverovatniji termin novog glasanja je januar 2016.

Srbija bi već krajem ove odnosno početkom naredne godine ponovo mogla da ide na birališta, potvrđeno je Informeru prethodnih dana u više izvora u samom vrhu vlasti.

Prema rečima našeg izvora iz najbližeg Vučićevog okruženja, osnovni razlog za nove izbore je to što premijer smatra da su dalje reforme nemoguće u atmosferi gotovo svakodnevnih svađa i međusobnih podmetanja ministara.

VUČIĆ NA BLEDU - Na tradicionalnom Strateškom forumu. Evo šta će biti teme

- Šefu su se smučili sve češći sukobi i "marketinški ratovi" članova Vlade. On je sve bliži uverenju da ovako dalje ne može i da narodu treba dati šansu da kaže šta misli o svim političarima, pa i o njemu. Takođe, njemu je preko glave stalnih prozivki iz redova opozicije koji ga čikaju na izbore i tvrde da vlast nema legitimitet. Zato je sasvim moguće da već tamo u novembru raspusti Vladu i ide na izbore... - prenosi sagovornik ovog dnevnog lista.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Prema njegovim rečima, premijer, između ostalog, želi da na izborima još jednom proveri politiku svoje Vlade.

- Na tim izborima narod će ili potvrditi reforme koje su Vučić i njegovi saradnici uradili za sve ovo vreme ili će glasati za opoziciju. Ti izbori će biti jedna vrsta referenduma o državnoj politici i daljim promenama u društvu...

Niko juče nije želeo zvanično da komentariše naša saznanja. U Vučićevom kabinetu nam je samo poručeno da će "javnost na vreme biti obaveštena o svim odlukama premijera".

(Telegraf.rs / Izvor: Informer.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • С.¶¶¶

    20. avgust 2015 | 16:20

    Поштовани господине Вучићу,бара је мала,а пуно крокодила,који вребају сваки тренутак ,да Вас униште.! Верујем у Вас и Вашу политику,хумани сте и поштен човек! Да се ја питам,предложио БиХ Вас за Нобелову награду! Само храбро и не предаји те се! Поздрав!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA