VUČIĆ DOBIO POZIV: Premijer Srbije krajem decembra ili početkom sledeće godine u poseti Kini!

Premijer Srbije i ambasador Kine u Beogradu razgovarali su i o izgradnji i modernizaciji pruge između Beograda i Budimpešte, kako bi realizacija tog projekta, od vitalnog značaja za Srbiju, mogla da počne do kraja godine

  • 0

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sa zadovoljstvom je prihvatio poziv kineskog kolege Li Kećanga da poseti NR Kinu, a datum te posete biće određen za decembar ove ili početak naredne godine. poziv je premijeru Vučiću uručio ambasador NR Kine u Beogradu Li Mančang.

Premijer Li je, kako se navodi, u pismu, u veoma prijateljskom tonu, obraćajući se kao ličnom prijatelju, bez persiranja, pozvao premijera Vučića u zvaničnu bilateralnu posetu NR Kini.

VUČIĆ I DEVENPORT: Srbiji je važno da postigne dogovor u Briselu, ali samo uz poštovanje srpskih interesa!

U pismu premijer Li, između ostalog, sa velikim zadovoljstvom konstatuje da se kinesko-srpski osnosi uspešno razvijaju, da konkretna saradnja u oblasti energetike, trgovine, saobraćaja i u drugim oblastima neprekidno postiže nove uspehe, kao i da dve strane maksimalnim naporima realizuju dogovore postignute tokom njegove posete Srbiji prošlog decembra.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Kineski premijer je pozvao predsednika srpske Vlade da prisustvuje i Četvrtom samitu šefova vlada Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope, koji će se u novembru ove godine održati u gradu Sudžou.

Premijer Vučić i ambasador Li razgovarali su i o izgradnji i modernizaciji pruge između Beograda i Budimpešte, kako bi realizacija tog projekta, od vitalnog značaja za Srbiju, mogla da počne do kraja godine.

Razmotreni su i drugi projekti u Srbiji, u kojima učestvuju kineske kompanije, posebno u oblasti infrastrukture i energetike, kao i mogućnosti za izvoz srpskih proizvoda na kinesko tržište i svi drugi vidovi moguće ekonomske saradnje dve zemlje.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA