VODIMO BRIGU O SVAKOM ČOVEKU NA TERITORIJI SRBIJE: Stefanović proveo noć s MIGRANTIMA

Polusnene migrante u parku kod autobuske stanice u Beogradu iznenadila je sinoćna poseta ministra unutrašnjih poslova i prvog čoveka policije. Oni su sa izbeglicama razgovarali o problemima koji ih muče, ali i pohvalili rad policije

  • 0

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović sa rukovodstvom policije, iznenadio je sinoć oko 22 sata migrante koji se nalaze u parku kod Autobuske stanice, podelio im pakete sa mlekom i kašicama u prahu, i uverio se da je bezbednost u parku na visokom nivou.

Tom prilikom, ministar je pričao je sa migrantima i saslušao njihove probleme i želje.

- Hvala vašoj policiji za koju mogu da kažem da je jedna od najboljih od svih zemalja kroz koje sam prošao. Izbegao sam iz Sirije, preko Turske, Grčke, i Makedonije do Srbije i nigde nismo naišli na saradnju sa policijom kao kod vas. Hvala vam puno, ne znate koliko nam to znači - rekao je u razgovoru sa ministrom Stefanovićem jedan od migranata u parku.

PRETI NAM HUMANITARNA KATASTROFA: 50.000 izbeglica NADIRE u Srbiju. Ponestaju ZALIHE HRANE I VODE

Polusnene migrante iznenadila je sinoćna poseta. Stotinak migranata, koji su ležali na travi, tiho su razgovarali ili spavali na pola sata prekinuli su pripadnici policije na čelu sa ministrom Nebojšom Stefanovićem i direktorom Miloradom Veljovićem, koji su došli da se uvere u bezbednost migranata koji spavaju pod otvorenim nebom. Neki od njih su iskoristili priliku da ministra zamole za privremeni smeštaj u hotelima.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Molim vas samo da nam obezbedite hotele u kojima bismo mogli da prespavamo. Ovde je puno žena sa malom decom i svima bi značilo kada bi samo mogli negde da se okupamo i prespavamo a da ne ležimo na zemlji. Spremni smo da za sve to i platimo, samo imamo problem sa tim što nas u pojedine hotele ne primaju - požalio se jedan od momaka izbeglih iz Sirije.

Ministar policije, Stefanović, obećao je da će pomoći da do toga dođe.

- Trudićemo se da vam obezbedimo smeštaj u obližnjim hotelima. Daću insrtukcije da se proveri u kojim hotelima možete biti primljeni. Nažalost, to ne može biti besplatno, ali makar biste tako mogli da spavate mirnije i u humanim uslovima. Kapaciteti su nam takođe ograničeni, ali učinićemo sve što možemo - rekao je Stefanović.

Noć u ovom parku i sinoć bila mirna, a ministar je sve u parku uveravao da će tako i ostati.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Migrantima koji imaju bebe i malu decu, podeljeni su paketi hrane sa mlekom i kašicama u prahu. Deca su radosno u rukama držala kutije. Nisu znali šta je tačno u pitanju, ali bili su sigurni da je u pitanju nešto što se jede.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA