MMF: Srbija postigla izuzetan napredak u sferi makroekonomske stabilnosti

Srpski premijer je izrazio zahvalnost predstavnicima MMF-a Džejmsu Rufu i Kimu Daehangu, na izuzetnoj podršci i pomoći Srbiji tokom sprovođenja reformi

  • 63

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, sastao se danas sa predstavnicima Misije MMF-a, a tokom sastanka predstavnici te organizacije istakli su izuzetan napredak Srbije u sferi makroekonomske stabilnosti i fiskalne konsolidacije.

Poseban akcenat stavljen je na ubrzanje strukturnih reformi sa konkretnim planom aktivnosti do kraja tekuće godine, kao i na pitanja u vezi sa budžetom za 2015. godinu.

Tokom završnog sastanka koji je trajao više od sat i po, razmotrene su sve ključne teme koje su bile predmet tekućeg aranžmana sa MMF-om, a rezultati druge revizije biće predstavljeni na sutrašnjoj konferenciji za novinare, saopšteno je iz Vlade Srbije.

ISTRAŽIVANJE: SNS najpopularnija stranka sa 51odsto podrške, a poverenje Vučiću dalo je 56 odsto ispitanika

Vučić je izrazio zahvalnost Džejmsu Rufu i Kimu Daehangu na izuzetnoj podršci i pomoći Srbiji tokom sprovođenja reformi.

Misija MMF stigla je 20. avgusta u Beograd radi redovne revizije stend-baj aranžmana sa Srbijom.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vitavit

    31. avgust 2015 | 14:47

    Srbija nastoji da se reformise kao ekonomski stabilna i privredno jaka drzava. MMF je pohvalio dosadasnja zalaganja i trud kao i same rezultate.

  • Stana

    31. avgust 2015 | 19:26

    Upornost i istrajnost u radu mora da se ceni.

  • Neša

    31. avgust 2015 | 17:42

    Naravno da uspeha ima. Pored tolikog truda, sprovedenih mera, žrtvovanja, rada, ulaganja drugo nismo ni mogli da očekujemo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA