KIRBI I VUČIĆ: Saradnja u svim oblastima Srbije i SAD u usponu

- Srbija pruža velike prednosti potencijalnim investitorima u pogledu uslova poslovanja i kvalitetne radne snage - rekao je ambasador SAD-a u Beogradu

  • 87

Uoči predstojeće posete Sjedinjenim Američkim Državama, premijer Aleksandar Vučić, razgovarao je sa američkim ambasadorom u Beogradu Majklom Kirbijem, i oni su tom prilikom konstatovali da su bilateralni odnosi dveju zemalja u usponu, te da postoje velike mogućnosti za unapređenje saradnje u svim oblastima.

Premijer Vučić će se tokom boravka u SAD sastati sa američkim potpredsednikom Džozefom Bajdenom i državnim sekretarom Džonom Kerijem.

- Srbija pruža velike prednosti potencijalnim investitorima u pogledu uslova poslovanja i kvalitetne radne snage - rekao je ambasador Kirbi.

VUČIĆ ZA CNN: Spremni smo da podelimo teret migrantske krize!

Tokom posete SAD, premijer Vučić sastaće se i sa predstavnicima nekih od vodećih američkih kompanija, kao i sa predsednikom Svetske banke Džim Jong Kimom.

Kad je reč o izbegličkoj krizi, premijer Vučić je rekao da Srbija, kao odgovorna država, spremna da preuzme obaveze i podeli teret sa drugim evropskim zemljama, iako nije članica Evropske unije.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Američki ambasador pozdravio je to sa koliko odgovornosti i organizovanosti Srbija postupa sa izbeglicama koje stižu na njenu teritoriju.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rada

    4. septembar 2015 | 17:58

    Sve pohvale,smo napred/

  • Vule90

    4. septembar 2015 | 17:25

    Koliko nam je Amerika nanela stete,ipak je korisno sto smo u dobrim odnosima sa njima,i trebali bi da radimo na poboljsanju tih odnosa.

  • mia

    4. septembar 2015 | 18:00

    Sve vise svetskih zvanicnika je prestao da Srbiju gleda kao na banana drzavu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA