VUČEVIĆ NAREDIO: Hitno da se postavi semafor na Rumenačkom putu, kako bi DECA BILA BEZBEDNA!

Gradonačelnik Novog sada kaže da je nedopustivo je da se u blizini osnovne škole nalazi pešački prelaz bez semafora, kao najpouzdanije saobraćajne signalizacije

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, nalaže svim nadležnim službama i organima da hitno reaguju i da pribave sve neophodne uslove za postavljanje semafora na Rumenačkom putu, jer je bezbednost dece važnija od bilo kakvih administrativnih procedura.

- Svedoci smo nemilih događaja u kojima je bezbednost najmlađih u saobraćaju bila ozbiljno ugrožena, a ništa nije preče od zdravlja i bezbednosti dece. Kao čovek, kao roditelj i kao gradonačelnik duboko sam potrešen nedavnim dešavanjima u blizini škole „Dositej Obradović - rekao je prvi čovek Novog Sada.

VUČIĆ: Nismo još preduzeli nikakve mere protiv HRVATSKE - ROK JE DO PONOĆI

On kaže da je nedopustivo je da se u blizini osnovne škole nalazi pešački prelaz bez semafora, kao najpouzdanije saobraćajne signalizacije.

- Sada javno nalažem svim nadležnim organima da se maksimalno angažuju na urgentnom postavljanju neophodne saobraćajne signalizacije i da se hitno okončaju svi administrativni procesi koji će dovesti do postavljanja semafora na tom, veoma frekventnom, pešačkom prelazu. Ne trebaju nam privremena, već trajna rešenja, i zato očekujem da će svi koji imaju nadležnost nad ovim slučajem adekvatno reagovati, jer ni jedan propis nije iznad ljudskog života – rekao je gradonačelnik Vučević.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

On je dodao da će, ukoliko njegova direktiva ne bude ispoštovana u najkraćem vremenskom roku, uslediti talas smenjivanja i sankcionisanja u okviru ovlašćenja koja on kao gradonačelnik poseduje.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA