HAN I VUČIĆ SAGLASNI - SRBI NISU VARVARI: Evo šta su PORUČILI Zoranu Milanoviću!

- Našao sam se u čudu, kada sam čuo šta je izjavio Milanović, za nas su Hrvati i dalje rado viđeni gosti. Tražili smo nešto što je bilo potpuno normalno i civilizacijski prihvatljivo - rekao je premijer Srbije

  • 53

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Vili Bokeljka sa Komesarom Evropske unije Johanesom Hanom o aktuelnoj situaciji s migrantima i o "sukobu" sa Hrvatskom, ali i o otvaranju prvih poglavlja sa EU!

SRBI SU EVROPLJANI I NISU SAMI: Evropski komesar poručio Srbiji da je EU na njenoj strani! (FOTO)

ŠTA ZNAČI PETA KOLONA I KO SU NJENI ČLANOVI? Evo zašto je Vučić POBESNEO zbog ove UVREDE!

- Zahvalan sam EU na podršci, danas smo predočili sve probleme gospodinu Hanu i još jednom smo istakli da očekujemo uskoro otvaranje prvih poglavlja - rekao je Vučić na konferenciji za medije i istakao da je ponovio funkcioneru EU da Srbija učestvuje u raspodeli kvota za izbeglice, jer se "Srbija smatra delom evropske porodice".

Foto: Telegraf/Marko Đoković Foto: Telegraf/Marko Đoković

- Našao sam se u čudu, kada sam čuo šta je izjavio Milanović, za nas su Hrvati i dalje rado viđeni gosti. Tražili smo nešto što je bilo potpuno normalno i civilizacijski prihvatljivo - rekao je Vučić na izjavu premijera Srbija da su Srbi varvari.

- Ne daj Bože da su Srbi nekoga nazvali divljacima, ko zna šta bi danas bilo - dodao je premijer Srbije i poručio Zoranu Milanoviuću da je srpska državnost stara mnogo godina i starija od mnogih državnosti drugih država.

- Srbiija je imala čvrst stav jer je branila svoju zemlju. Gospodin Han je danas precizno rekao šta zamera nama, a šta drugoj strani. Čuli ste od evropskih zvaničnika i gospođe Mogerini od koga su tražili da poštuje zakone i to nas raduje - rekao je predsednik Vlade Srbije.

HRVATI OTVORITE GRANICE SA SRBIJOM ŠTO PRE! Evropa UDARILA ŠAMAR Hrvatskoj i stala na stranu Srba

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Imali smo duge, ozbiljne razgvore o različitim pitanjima - migrantska kriza, evorpski put Srbije, azilantima koji idu u evorpske zemlje, odnosima u regionu i o eknomskim i drugim prilikama i pridruživanju EU. Zahvalan sam EU ne samo na pomoći u novcu koja nikadfa nije beznačajna, nego i u znanju i mnogo čemu drugom. Nadam se da će se takva saradnja nastaiti - rekao je Vučić.

On je rekao i da se u razgovorima sa evropskim komesarom Srbija pohvalila i ekonomskim rezulatima, ali i da je preneo da za nas veliko opterećenje i veoma loša vest, u ekonomskom i političkom smislu, zatvaranje granica prema Srbiji na jednostran način od strane Hrvatske.

Kako je rakao, Srbija je dobila ohraberenje od Hana za otvranje poglavlja sa EU do kraja godine.

- Ono što sam video na terenu, zadivilo me je i to zaista inspiriše. Možete računati na podršku EU. Srbija i zemlje Zapadnog Balkana nisu uzrok problema sa izbeglicama - rekao je Han na početku svog obraćanja medijima.

- Ne sviđaju mi se onakve reči, to nije nivo obraćanja političara. Govorim u svoje ime. Nisam želeo da doprinosim pogoršanju problema sa izjavama koje nisu od pomoći. Apelujem na sve da moramo pronaći rešenje. Ovo nije prihvatljiv rečnik između ljudi, a naročito između predstavnika država - rekao je Han, povodom izjava Zorana Milanovića.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suzana

    25. septembar 2015 | 15:25

    Milanović nije baš sasvim svoj.

  • Drago

    25. septembar 2015 | 16:15

    Sreća nam je što imamo Vučića za premijera (koji se po celom svetu bori kao Vuk za nas i našu zemlju) inače bi nas "braća" Hrvati ovom prilikom dobro dezorentisali i unazadili!.. Hvala Vučiću!

  • Реља

    25. septembar 2015 | 18:00

    Сви смо били у чуду ових дана какве је све изјаве давао Милановић,од Хана све похвале на наш рачун ,што је и очекивано,мада за очекиват су биле оштрије критике ЕУ према хрватској

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA