STEFANOVIĆ: Ni MUP ni BIA nikada nisu prisluškivali Pajtića

Ministar unutrašnjih poslova rekao je da je spreman da odgovara zajedno sa direktorom BIA, ako se pruži ijedna trunka dokaza da su MUP ili BIA učestvovali u presretanju komunikacije Pajtića i Udovički

  • 32

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da ni MUP ni BIA nikada nisu prisluškivali telefone premijera Vojvodine Bojana Pajtića i Lidije Udovički.

Stefanović je na konferenciji za novinare sa direktorom BIA Aleksandrom Ðorđevićem rekao da je dokaz tome između ostalog i papir o prisluškivanju koji se pojavio na sajtu Telepromtera, a koji ni malo ne liči na dokumente iz te dve službe.

SNS TRAŽI HITNO REŠENJE "SLUČAJA PAJTIĆ": Odmah ispitati navode lidera DS-a da ga PRISLUŠKUJU!

On je dodao da je zajedno sa Ðorđevićem spreman da odgovara ako se pruži ijedna trunka dokaza da su MUP ili BIA učestvoavli u presretanju komunikacije Pajtića i Udovički.

Stefanović je rekao da je danas upozorio premijera na pokušaj destabilizacije zemlje i da mu je stoga i tražio raspisivanje vanrednih parlamentranih izbora.

Foto: Tanjug / Tanja Valić Foto: Tanjug / Tanja Valić

- Upozorio sam Vučića da mi se čini da je ovo pokušaj destabilizacije zemlje - rekao je Stefanović i podsetio da je zbog takvih stvari predložio vanredne izbore.

Kako je rekao i ovo je deo stvaranja takve političke klime i zato je bolje da se raspišu izbori što pre.

Direktor Bezbednosno informativne agencije (BIA) rekao je da BIA ne prisluškuje nikoga bez naloga suda, kao i da su to potvrdili kontrolni organi, među kojima je i zaštitnik građana.

- BIA ne može da prisluškuje nikoga bez sudske odluke. Sistem prisluškivanja je u tehničkom smislu tako uređen da je neophodna odluka nadležnog suda. To je u zakonskom okviru Zakona o BIA i Zakonika o krivičnom postupku - rekao je Ðorđević.

Foto: vastmart.jp Foto: vastmart.jp

On je podsetio da ovaj sistem postoji od 2003. dok je pre toga, kako je naveo "bilo malo drugačije, ali to je davno prošlo vreme".

Upitan da li javnost može da veruje da nema neovlacćenog prisluškivanja, direktor BIA je rekao da tu instituciju kontrolišu organi skupštine i zaštitnik građana.

-Zaštinik građana je u par navrata davao izveštaje gde je rekao da se radi u skladu sa zakonom - naglasio je Ðorđević.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ilija

    30. septembar 2015 | 16:57

    Kada će Pajtić više prestati sa izmišljanjem lažnih afera.

  • Ribar

    30. septembar 2015 | 16:27

    Pajtić umislio da je mnogo bitan pa umislio da ga prisluškuju.

  • bubamara

    30. septembar 2015 | 19:12

    A ne vidim ni zasto bi...On je nebitan lik,koji ni cenzus ne moze da prodje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA