"DEČANE NIJE GRADILO ALBANSKO PLEME GAŠI, TO JE SRPSKA SVETINJA": Evo šta je Vučić poručio Albancima!

- Prognoza je takva da ćemo teško, a daćemo sve od sebe, moliti za pomoć i podršku - rekao je premijer Srbije

  • 76

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija učiniti sve da onemogući članstvo Kosova u UNESCO, ali da će biti veoma teško da se to postigne.

VUČIĆ TVRDI: Nije me uplašila pretnja nekog MAGARCA, nisam otišao u Tiranu da Srbija ne bude PONIŽENA!

- Prognoza je takva da ćemo teško, a daćemo sve od sebe, moliti za pomoć i podršku. Ali brojevi su takvi da ne idu u prilog, imaju bezbroz zemlja, od Antigve i Barbude sa kojima čine većinu protiv nas - rekao je Vučić novinarima u Vladi Srbije.

Premijer je rekao da se zbog situacije u UNESCO Srbija nalazi pred velikim mukama i problemima, koje nismo mi proizveli i nemaju veze sa našom krivicom, pa mi ne možemo ni da ih isprevimo.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Ne salažem se sa primanjem Srbije u UNESCO, jasno sam govorio o svim pogubnim posledicama takve odluke i (ministru spoljnih psolova Velike Britanije Filipu) Hamondu. To je velika i krupna igra koja je u toku i u kojoj pokušavamo da zašititmo naše nacionalne interese i odbranimo Srbiju -, rekao je Vučić.

On je, međutim, naglasio da Srbija ne može i neće da prihvati da su Manasit Dečani, što se može pročitati u kosovksoj štampi, gradili pleme Gaši za dinasitiju Nimani.

- Nemojte da se smejete, i ja sam se smejao, ali to sada piše u njihovim knjigama - rekao je Vučić novinarima.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Prema njegovim rečima, u kosovskom parlametu spreman je i zakon koji Manastir Dečani treba da progalsi imovinom Kosova.

- To nije i neće biti, ali da vidimo kako će ceo svet, Evropa i Zapad moći da nam kažu posle 700 godina koliko postoje Dečnai, kako će moći da to izvedu. Dečani su jedan od naših retkih manastira ima sve paprire da je to srpski manastir, sa monaškim nizom koji nije prekidan kroz istoriju, čak i Turci su nam davali papire - ispričao je Vučić i dodao:

- Sad hoćete to da ukinete, da vidimo kako ćete. Mi smo mali, nismo dovoljno jaki, ali bar imamo obraza da kažemo ''alal vera na tome'' - rekao je Vučić.

Od sada, Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Momir

    8. oktobar 2015 | 20:02

    Decani i ostali Manastiri su Srpske svetinje. To je nase. Nedamo nikome. Uz Boziju pomoc to ce ostati Srpsko. Gospod milostivi nece dozvoliti otimanje. Nase je da se borimo i verujemo i bice dobro.

  • Dragana T

    8. oktobar 2015 | 18:39

    Manastiri na Kosovu svakako su deo srpske bastine i nikad nece biti Albanski.Na nama je da damo sve od sebe i da zastitimo nase svetinje...

  • multi

    8. oktobar 2015 | 19:46

    Ne brišite nam istoriju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA