DAN D ZA SRBIJU: Srbi se bore da Dečani, Gračanica i druge SRPSKE SVETINJE ne padnu u ruke ALBANACA

Danas će se u Izvršnom savetu Uneska u Parizu odlučivati o predlogu da se na dnevnom redu nađe predlog da tzv Republika Kosovo bude primljena u tu organizaciju

  • 18

Danas će se u Izvršnom savetu Uneska u Parizu odlučivati o predlogu da se na dnevnom redu nađe predlog da tzv Republika Kosovo bude primljena u tu organizaciju, a Telegraf.rs vam otkriva ko su države koje će stati na stranu Srbije, a ko će biti protiv nje!

VUČIĆEVO PISMO UNESKU O KOSOVU: Pročitajte šta je premijer napisao članicama ove organizacije

Ukoliko danas bude usvojen predlog Albanije da se Kosovo i Metohija kao nezavisna država primi u UNESKO, 21. oktobra biće održano glasanje u tom telu gde će 58 članica izneti svoj sud, a gde nema veta i uzdržanih glasova (oni se ne računaju).

"DEČANE NIJE GRADILO ALBANSKO PLEME GAŠI, TO JE SRPSKA SVETINJA": Evo šta je Vučić poručio Albancima!

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović, AP/Darko Vojinović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović, AP/Darko Vojinović

Od 58 članica, čak 32 su priznale Kosovo, a njeno članstvo u UNESKO već su podržale: SAD, Velika Britanija, Nemačka, Francuska, Albanija, Holandija, luksemburg, Kuvajt.

Stav Srbije je da Kosovo koja nije nezavisna država ne može biti primljena u UNESKO, a njeno mišljenje dele: Kina, Rusija, Indija, Brazil, Argentina, Indonezija, Španija, Alžir, Maroko, Kuba.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Zabrinutost zbog, eventualnog, prijema Kosova izrazio je i premijer Srbije Aleksandar Vučić pisao je svim članovima ove organizacije i naveo da je ovaj korak za Srbiju neprihvatljiv i podsetio na sva uništenja manastira i crkava na KiM od 1999. godine.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kenexy

    12. oktobar 2015 | 12:09

    Meni nije jasno kako Kosovo može biti država. Kosovo nikad u istoriji nije bilo država i sad oni hoće da ga prime u Unesko. Budale....

  • gasi

    12. oktobar 2015 | 12:25

    Ovo izgleda kao naucna fantastika. Prica se o nekoj demokratiji a otimaju nam nase i jos nam govore da je tako bolje ....sta reci

  • VAN

    12. oktobar 2015 | 09:27

    Sve članice UNESCO znaju kako su Arnauti unistavali sroske svetinje na KiM. Ako pored tih saznanja Kosovska vlada postane članica UNESCO to je učinjeno namerno protiv srpskog naroda i države Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA