SRBIJA SE DRŽALA SVOJE REČI, DRUGI NISU: Evo šta je Vučić poručio Tačiju i Evropi u Briselu!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić burno je danas reagovao tokom sastanka u Briselu na kome je između ostalog rekao i da se Srbija držala svoje reči, a da drugi nisu

  • 74

Premijer Srbije Aleksandar Vučić burno je danas reagovao tokom sastanka u Briselu na kome je između ostalog rekao i da se Srbija držala svoje reči, ali da svi drugi svoje obaveze nisu ispunili, javio je "Blic".

Angela Merkel TRAŽI od Srbije da PRIZNA Kosovo ako želi da uđe u EU!

Kako taj list navodi na svom sajtu, u Briselu su pale teške reči između premijera Vučića i zamenika kosovskog premijera Hašima Tačija.

- Nemojte više da mi govorite o poglavljima. Ako hoćete otvorite ih, ako nećete nemojte - burno je reagovao Vučić na neformalnom sastanku sa šeficom diplomatije EU Federikom Mogerini i kosovskim premijerom Isom Mustafom.

Printskrin: Youtube/RTV21, Tanjug/Dragan Stanković Printskrin: Youtube/RTV21, Tanjug/Dragan Stanković

Vučić je rekao da se "Srbija držala svoje reči, ali da svi drugi svoje obaveze nisu ispunili", podsećajući da kosovska vlada i dalje nije donela uredbu o formiranju Zajednice srpskih opština, a da dogovor o katastru još iz 2011. godine uopšte nije počela da implementira.

Vučić je oštro osudio hapšenje Srba na Brezovici i pokušaj učlanjenja Kosova u Unesko, bez znanja Srbije, ne samo od prištinske strane, već i od najvećeg broja članica EU.

"Blic" dodaje i da su razgovori bili teški, a da je došlo i do verbalnog sukoba između Vučića i Tačija.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • oleg

    14. oktobar 2015 | 10:33

    tači je čovek sa koji uopšte ne treba razgovarati.

  • lara

    14. oktobar 2015 | 10:35

    Treba biti zaista jak da podneseš nekog ko ti otima teritoriju, za stolom preko puta a da pritom mu iz pristojnosti ne kažeš sve što misliš, sve podrška za premijera i ljude iz Vlade koji moraju da istraju u ovoj teškoj borbi za naše Kosovo.

  • rozgljen

    14. oktobar 2015 | 10:15

    Mi smo ozbiljna i odgovorna država,imamo jakog premijer koji će verjum izboriti se i sa ovim!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA