SKANDALOZNO: Bahati ministri i poslanici parkirali na mestima za invalide!

Tokom svečanog otvaranja "Autleta" u Inđiji na parking mestima za osobe sa invaliditetom parkirane limuzine funkcionera. "Vozač mi pokazao srednji prst kad sam ga upozorio na nepropisno parkiranje", kaže paraplegičar Duško Dutina

  • 5

Na parking mestima ispred novootvorenog "Autlet centra" u Inđiji, rezervisanim za osobe sa invaliditetom, u četvrtak 19. aprila, bahato su bile parkirane luksuzne limzine Vlade Srbije, Vlade AP Vojvodine i Skupštine Srbije!

Duško Dutina, koji je sam lice sa invaliditetom, paraplegičar, poslao je s tim u vezi pismo voditeljskom paru emisije "Buđenje" Prvog programa Radio Beograda Gorici Nešović i Draganu Iliću. Telegraf.rs prenosi vam deo utisaka iznetih u pismu o prizorima koje je Dutina tom prilikom zatekao.

"Zdravo Gorice i Dragane,

Ja sam invalidno lice, paraplegičar, krećem se kroz život u invalidskim kolicima i 'bijem' neke bitke koje je teško dobiti... Četvrtak, 19. april ljeta gospodnjeg 2012. Inđija, parking oko 12h...

Primetim na parking mestima u 'Fashion Park Outlet Center', koja su  vidno obeležena horizontalnom i vertikalnom signalizacijom da su namenjena i rezervisana za invalidna lica, parkirana vozila iz voznog parka Vlade Srbije, Vlade AP Vojvodine i Skupštine Srbije, sve sa vozačima koji se šetaju oko njih, čekajući visoke državne i pokrajinske predstavnike, ministre i poslanike.

Kako sam već odavno poznat među prijateljima kao 'Don Kihot' u borbi protiv bahatog, bezobzirnog i samoživog parkiranja po parking mestima rezervisanim za invalidna lica, nisam propustio priliku da proverim ima li među tim kolima neko koje možda jeste od invalidnog lica i naravno da ostavim onima koja nisu to nisu malo papirno upozorenje i objašnjenje u obliku letka, čemu služe i za koga su namenjena ta parking mesta.

Kačim letak na prvo vozilo, pa na drugo, tu se već pojavljuje mlad, krupan i narogušen vozač. Pitam ga je li on vozač tih kola, dobijam potvrdan odgovor, dajem mu letak uz reči da pročita i nauči čemu i kome služe ta parking mesta na kojima je parkirao kola.

Odlazim dalje da kačim letke na ostala kola, vozač zamnom dobacuje da su i ostala dva automobila njegova, kačim letke i dalje bez obzira što mu ne prija ono što činim, završavam sa poslednjim u nizu, vadim telefon i počinjem da fotografišem kola tako da se vide registarske tablice i prostor na kojem su parkirana kola...

Isti vozač staje ispred kola i skriva nogama registarsku tablicu vozila, pri tome mi u maniru prostaka pokazuje srednji prst....

Da li je normalno i u redu da se predstavnici vlasti u ovoj zemlji i njihovi službenici, obezbeđenje, vožači smatraju nedodirljivim, da misle da su iznad reda, zakona, normi uljudnog i kulturnog ponašanja?

Zašto su ta vozila parkirana na tim mestima, kada je samo jedan red iza bio potpuno prazan parking namenjen neinvalidnoj populaciji vozača?

Da li je u redu da takvim primerom i ponašanjem 'vode' ovu zemlju i njen narod u Evropu koju prizivaju na svakom koraku, a sami se i dalje ponašaju svi zajedno kao 'balkanci' koji misle da su nedodirljivi i iznad ostalih građana sve dok imaju vlast u rukama ili 'rade za vlast'?

Neka narod vidi kakvi su i kakvi su oni oko njih, šta rade i kako se ophode prema ljudima..."

"Autlet centar" otvorili su predsednik Skupštine opštine Inđija Goran Ješić i predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić. Među zvanicama je bilo funkcionera Demokratske stranke, ali i javnih ličnosti.

(N.S. / Foto: Duško Dutina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • facebook_Ozren_Josip_Jovic.100002774858340

    25. april 2012 | 10:45

    Sta reci sem da izgleda "mafija"ima svoju drzavu u kojoj moze da radi sve sto joj padne na pamet.Jedan lokalni politicar/DS/,dolazi sluzbenim vozilom,samo da proseta psa u prirodi.Jad i beda ljudskih kreatura,kad od narodnog novca de'fakto izgube razum,jer humanosti i ljudskosti izgleda u njima nikad nije ni bilo.Sve ih treba sudski goniti,kad im prodje vlast u kojoj su zasticeni,kao beli medvedi.

  • trlababalan

    25. april 2012 | 12:57

    Sta reći? Strašno! Tako se ponašaju zato što su im takvi i oni koje "čuvaju" (samo ne znam od koga). Onaj što pokazuje srednji prstić, zna sigurno mesto gde može da ga stavi, a ima veze sa njegovom mamom i njenom stražnjicom. Što bi rekao naš narod: "to je sve stoka bezrepa."

  • Bagra

    25. april 2012 | 13:54

    hoce li jednom narod otvoriti oci i videti za koga glasa.. ovakvima je mesto u zoloskom vrtu, a ne na ulici medju ljudima.. lopovi, primitivci - zuti banditi..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA