VUČIĆ NA PROSLAVI 7 GODINA POSTOJANJA SNS: Ponavljači više neće vladati Srbijom! (FOTO)

Srpska napredna stranka slavi 7 godina postojanja, a glavna manifestacija održava se u Centru "Sava"

  • 55

Srpska napredna stranka danas slavi 7 godina postojanja na političkom nebu Srbije, a glavna manifestacija održava se u Centru "Sava" gde na skupu “Prvih sedam godina za naprednu Srbiju” lider stranke i premijer Aleksandar Vučić otkriva nove ciljeve kom će težiti naprednjaci!

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Pogledajte film o STRADANJU SRBA na Kosovu koji je Nikolić pustio stranim diplomatama!

Na obeležavanju rođendana stranke prisustno je kompletno rukovodstvo naprednjaka, Nikola Selaković, Zorana Mihajlović, Bratislav Gašić, Radomir Nikolić, Igor Mirović, Maja Gojković, Jadranka Joksimović i mnogi drugi, kao i mnogobrojni ambasadori stranih zemalja, lideri drugih partija i crkveni velikodostojnici.

Među prisutnima su i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, potpredsednik Vlade Ivica Dačić, Rasim Ljajić, Aleksandar Vulin, Aleksandar Antić, Andrej Vučić, Marko Đurić, Branislav Prostran, Milorad Vučelić, Emir Kusturica, Miloš Vučević, Andreja Mladenović, Goran Knežević, Velimir Ilić, Ivan Tasovac, Vuk Drašković, Dragan Marković Palma...

Prisutni su i Stefan Babović, Boža Maljković, Igor Rakočević, Dragan Džajić, Goran Bunjevčević, Aja Jung, Mirko Alvirović, Leontina Vukomanović, Tijana Dapčević, Isidora Bjelica, Emir Bekrić, Asmir Kolašinac, Andrej Kulundžić, Ivica Kralj, Miroslav Toholj, Bata Karadžić, Jadranka Jovanović, Oliver Njego...

Foto: Tanjug/ Tanja Valič Foto: Tanjug/ Tanja Valič

VUČIĆ: Pre ću OTIĆI IZ VLADE nego da pokvarim prijateljstvo s Nemačkom!

SNS je osnovana 10. oktobra 2008. godine, a nastala je izdvajanjem frakcije okupljene oko Tomislava Nikolića iz Srpske radikalne stranke u septembru te godine.

Nikolić je 5. septembra 2008. podneo ostavku na mesto šefa poslaničke grupe radikala i zamenika predsednika SRS-a i osnovao poslaničku grupu “Napred, Srbijo” u Narodnoj skupštini, nakon čega mu se pridružio i bivši generalni sekretar SRS-a Aleksandar Vučić, a potom i ostali funkcioneri.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Svoju prvu pobedu na izborima SNS ostvaruje 2012. godine kada njen tadašnji lider Tomislav Nikolić pobeđuje na izborima za predsednika lidera DS-a Borisa Tadića, a naprednjaci (kao najjača partija) formiraju Vladu Srbije sa koalicijom oko SPS-a i URS-om. Aleksandar Vučić tada postaje prvi potpredsednik Vlade.

Tomislav Nikolić kada je postao predsednik Srbije ispunjava svoje predizborno obećanje i napušta stranku, a na mesto lidera SNS-a izabran je Aleksandar Vučić koji 2014. godine ubedljivom pobedom na izborima (naprednjaci osvojili skoro 50 odsto podrške) postaje premijer Srbije i formira vladu sa SPS-om!

 Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da nema bolje vlade od vlade Srpske napredne stranke i boljeg premijera od Aleksandra Vučića i poručio članovima stranke da niko ne može da ih pobedi i da ne dozvole sami da to učine.

Foto: Tanjug/ Oksana Toskić Foto: Tanjug/ Oksana Toskić

- Nema boljih od vas, a bolji ste nego kada sam postao predsednik države. Bolji ste nego kada sam doneo jednu od najtežih odluka u životu, da postanem prvi predsednik kojem su svi građani jednaki, a imam ljubav samo prema jednoj stranci - vašoj, našoj, mojoj - rekao je Nikolić na obeležavanju sedme godišnjice SNS.

On je dodao da su mu u srcu najmiliji, stranka, pozivajući naprednjake da se za istinu, pravdu i našu Srbiju bore časno, argumentovano, hrabro i uporno.

- Neki na nama, još ne ispravljajući greške, primenjuju drugačije aršine, ponašaju se nedostojno i stavljaju nas pred izbor obećanog boljeg života i u zaprećenog ostajanja u siromaštvu. A mi do boljeg života bismo možda stigli ako prodamo dušu đavolu i sami ozvaničimo otimanje Kosova i Metohije - rekao je Nikolić i poručio:

- To može onaj koji nema i pretke ni potomke - niko - poručio je Nikolić.

Foto: Tanjug/ Oksana Toskić Foto: Tanjug/ Oksana Toskić

Predsednik Srbije je dodao da će uvek biti uz svoje nekadašnje stranačke kolege, i kada im je teško i kada im je nešto lakše.

- I nemam i ne želim nikuda, i zato me zaboli svaka vaša nedaća i obraduje svaki vaš uspeh. Tako je i sa svojima - rekao je Nikolić.

Nikolić je dodao da oni koji se ponekad naljute na njega, nisu u pravu, ali da imaju pravo, dok oni koji glume da su ljuti na njega možda nisu dobri ljudi.

- Ne ljutim se, ali ne treba im to. Ne može da se osigura bolje mesto u društvu tako što vređaš bilo koga, pa ni mene. Samo me od vas, od svojih, boli više nego od drugih. Ako je do mene, ja opraštam, ionako svima nama ima ko i kada da prašta - podvukao je Nikolić.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

On je nekadašnjim stranačkim kolegama čestitao sve dosadašnje, ali i buduće uspehe i poželeo im da ne zaostanu.

- Preuzeli smo državu u najteže vreme, a doživeli da o Srbiji s poštovanjem govore oni koji za koje su Srbi bili, a možda smo i sada, samo oni koji treba kažnjavati do iscrpljivanja - rekao je Nikolić.

Predsednik je dodao i da Srbija ima prijatelje širom sveta, koji, uprkos rizicima, podržavaju našu zemlju i da to čine jer smo to prijateljstvo zaslužili.

S druge strane, kako je istakao, neki su i danas nepravedni prema nama, ali da tu nepravdu čine oborene glave, krijući lice pred našim pogledom "nemajući odgovor pred našim pitanjem - Šta je razlog i da li biste voleli da se ono što činite nama jednog dana desi vama?

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Nikolić je naglasio i da građani veruju svojoj naprednjačkoj vladi i da se ta vera nije umanjila ni kada su uvedene mere štednje i kada su smanjivane plate i penzije.

- A nije se umanjila jer ekonomski rezultati počinju da nas ohrabruju. To je vera u vas, u sve nas koji vodimo zemlju trnovitim putem da bismo vašoj deci i deci vaše dece omogućili život dostojan čoveka. To je vera u Aleksandra Vučića - rekao je predsednik Srbije.

On je nekadašnjim stranačkim kolegama poručio da se potrude da deo tereta i odgovornosti skinu sa Vučićevih leđa i da ih sami ponesu.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

- A ti Aleksandre izdrži. Izdrži zato što niko ne može da formira vladu bolju od vlade SNS, zato što u Srbiji niko ne može da vodi vladu bolje od tebe", istakao je Nikolić.

Kako je ocenio Srbiji će biti još teže, kako za njenog premijera, tako i za sve nas, ali da će biti bolje za Srbiju.

- A ja sam uvek tu da vas podržim i da pomognem, i kada me radujete i kada me neko od vas rastuži, i kada me ne bude. Tako je bilo i tako će da bude - zaključio je Nikolić.

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas je Srbiju potreban krupan korak napred jer građani zaslužuju da žive kao normalan svet, te da više ne sme biti zemlja pripuštenih prilika i izneverenih očekivanja.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Dačić je na proslavi kojom je SNS obeležila sedam godina od osnivanja u ime SPS i koalicionih partnera PUPS i Jedinstvene Srbije, poželeo uspeh u stvaranju bolje i jake Srbije.

On je istakao da je vreme da Srbija više ne bude zemlja pripuštenih prilika i izneverenih očekivanja, ističući da je bilo dosta takvih situacija.

- I u vreme Slobodana Miloševića, posle Dejtona nismo dobili napredak, posle 5. oktobra umesto napretka opet smo išli unazad... Takve propuštene prilike ne smemo da dozvolimo, jer nam ponestaje vremena - rekao je Dačić.

On je rekao da je posle 2000. godine postojala imitacija demokratije, da se govorilo i o EU i o Kosovu, a građani nisu dobili nijedno i istakao da Srbija ne sme da dozvoli da bude u fazi imitacije života i napretka.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

- U vreme Tita, krene voz, kad stigne do mesta gde više nema pruge, Tito kaže radna akcija. U vreme Slobe, Mrkonjić u situaciji kad nema pruge, uzme prugu od pozadi stavi napred i idemo dalje, a u vreme DOSovaca, posle 5. oktobra, kad dođete u tu situaciju, rešenje je bilo da izađete napolje i tresete vagone da izgleda da se krećemo - objasnio je slikovito Dačić.

On je tako rekao da Srbija sad mora da ima cilj, strategiju i tempo i da je važno da, kao u šahu, matira sve što je loše - javašluk, pljačku, razne imitatire, sve mitove u Srbiji.

- Srbiji su potrebne pobede, do sad smo veličali izgubljene bitke i pobede. Zato sad želim da dobijemo i pobedimo - rekao je Dačić.

Navodeći da je srpska ekonomija sada na nivou od 70 odsto u odnosu na 1989. godine, da je u međuvremenu u svetu stvorena loša slika o Srbiji, te da su mnoge zemlje priznale nezavisnost Kosova, Dačić je istakao da je vlada Aleksandra Vučića preuzela odgovornost da Srbiju pokrene napred.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Danas nisu dovoljni sitni već je potreban krupan korak, jer Srbija zaslužuje da živi kao normalan svet, da bude poštovana i nadam se da će to biti i ostvareno - rekao je Dačić.

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbijom više ne upravljaju tajkuni, zahvaljujući politici i reformama koje podrazumevaju bespoštednu borbu protiv korupcije i kriminala, a koje je preduzela vlada čiju okosnicu čini Srpska napredna stranka.

- Tajkuni su danas u velikom minusu, a Srbija je u plusu - konstatovao je Vučić obraćajujci se na proslavi sedme godišnjice Srpske napredne stranke u Sava centru u Beogradu.

Osim ponekog naručenog teksta u nekom mediju, dodao je, uticaj tajkuna i političara koji su im pomagali u pljačaknju Srbije, više ne postoji.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Vučić je podsetio da su naprednjaci zatekli zemlju u haosu, da su finansije bile u minusu, a sve privatizacije koje su obavljene bile su kriminalne.

Zahvaljujući odlučnoj politici i merama koje je preduzela aktuelna vlada, ali i razumevanju građana za teške i bolne reforme, sada su finansije u plusu, građani se mogu nadati povećanju plata i penzija, a Srbija je poštovana svuda u svetu, izjavio je Vučić, dodajući da je zbog svega toga moguća "pristojna Srbija".

Premijer Aleksandar Vučić poručio je danas svima koji "nam dobacuju da nećemo uspeti, koji izmišljaju afere i prepričavaju šta će nam se dogoditi po kafićima, da će Srbiji bez njih sigurno biti bolje.

- Ne vrede im laži, jer Srbija zna istinu, zna ko radi, ko sme, a ko se plaši da bilo šta promeni, i zna ko radi za nju, a ko za svoje letovanje na Brionima. Ponavljači više neće vladati Srbijom. Ona hoće odlične đake, hoće da bude najbolja, i samo oni koji su spremni na ličnu žrtvu zarad takvih ciljeva, takvi će moći njome da upravljaju, i taj se standard više neće menjati - poručio je Vučić na proslavi sedme godišnjice Srpske napredne stranke.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Predsednik SNS Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija, da bi bila jaka, ne sme da bude sama, i poručio da će, uprkos željama nekih koji bi se radovali izolaciji, Srbija ostati otvorena i slobodna država.

Vučić je rekao da Srbija želi da bude deo evropske porodice ne zbog njihovog novca, već da bi postala uređeno i demokratsko društvo, ali da istovremeno prijateljstvo sa Rusijom niko ne može da uništi.

Premijer je naveo da će Srbija nastaviti pregovore sa kosovskim Albancima, da će na tom putu biti problema, napetosti i povišenog tona, ali da će naša strana uvek na umu imati sigurnost Srbije.

Navodeći da Srbija neće priznati Kosovo kao nezavisnu državu, Vučić je rekao da će biti učinjeno sve da se odnosi Srba i Albanaca normalizuju i da se umanje animoziteti iz prošlosti.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Vučić je u govoru na obeležavanju sedam godina od osnivanja SNS, rekao da bezbroj puta čuje ljude, među njima i naprednjake, koji kažu da im je dosta strpljenja sa Evropom, kao i da čuje one koji nude laka i prijemčiva rešenja.

- Ali život i pozicija Srbije mnogo su komplikovaniji i mene ne zanima trenutni utisak već krajnji rezultat - pobeda i uspeh Srbije, dok su nas laka, jednostavna i populistička rešenja do sad vodila samo u poraze i tragedije običnih ljudi. Sa takvom politikom smo završili, iako bi se mnogi koji su naučili da žive u devedesetima radovali izolaciji Srbije, toga neće biti, Srbija će biti otvorena i slobodna zemlja - rekao je Vučcić.

On je naveo da se Srbija nikoga ne plaši, već da vodi promišljenu i racionalnu politiku - politiku budućnosti.

- Poraza smo se nagledali, a danas hoćemo da pobeđujemo - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Vučić je rekao i da je njegova vizija Balkan na kojem će se svi uvažavati bez međusobnog ugrožavanja, u kojem je moguć slobodan protok robe i dobara, ali da nikom neće dozvoliti da ugrožava Srbiju.

- Mir i stabilnost su naša pobeda - rekao je Vučić i dodao da Srbija želi dobre odnose i sa Bošnjacima, Albancima, Mađarima, Hrvatima...

Premijer Srbije i predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas će u januaru ta stranka održati stranačku skupštinu kako bi SNS zamenio one koji vlast koriste za bogaćenje, umesto da rade za svoju državu.

Vučić je, na obeležavanju sedam godina SNS-a u Centru Sava, svojim stranačkim kolegama poručio da ne pokušavaju da "prodaju" ono što rade, jer to ne čine za sebe i u svoju korist, već za svoju državu, i da ne jure funkcije i povlastice po svaku cenu.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

- Nažalost i neki od nas pomislili su da je vlast prilika za bogaćenje, za lagodan život, za pogled ka sebi i svojima, umesto ka narodu i državi. Zato ćemo u januaru imati stranačku skupštinu da bar deo tih ljudi zamenimo, vratimo na pravo mesto, a novim, energičnim i hrabrim ljudima poželimo dobrodošlicu u našu stranku kojom hoćemo da promenimo stvarnost u Srbiji - istakao je Vučić.

On je poručio da se ne pozivaju ni na vlast, niti na njega ili stranku kada rade loše i nečasne stvari, jer im to nije ni naredio niti dozvolio.

- Oni koji misle da im stranačke funkcije daju pravo da se ponašaju bahato i osiono, da ne razgovraju s narodom, da se ponašaju kao da su iznad običnih ljudi, neće imati mesta u Srpskoj naprednoj stranci ma kako da se zovu i ma kakve da su im stranačke zasluge i funkcije - rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima to neće biti lak zadatak jer će biti potrebno da se stalno radi na sebi.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

- Ali snaga SNS-a je u tome što je u stanju da kritikuje, menja i popravlja sebe, i to ne kada izgubi narodno poverenje, pa pokajnički to izgovara, već na vrhuncu svoje popularnosti. To je razlika između nas i svih ostalih - rekao je Vučić.

On je naglasio da je zadatak SNS-a moderna, jaka, pristojna i napredna Srbija i da nema vremena za uživanje u postignutom jer se "prilike multiplikuju kada se iskoriste".

- I kada se iskoristi jedna, rađaju se nove - zaključio je Vučić.

Premijer Srbije i predsednik SNS Aleksandar Vučić zahvalio je danas predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, osnivaču te stranke, na hrabrosti i tome što je zemlji dao priliku da izađe iz višegodišnje i višedecenijske krize i poručio da Nikolić dobro radi svoj posao i da će uvek imati podršku SNS.

Foto: Tanjug/Oksansa Toskić Foto: Tanjug/Oksansa Toskić

- Zahvaljujem Vam na tome što ste imali hrabrosti da uradie ono što niko od nas nije imao, na tome što ste imali dovoljno poštovanja i uvek dovoljno ljubavi prema narodu i veliko srce za SNS - kazao je Vučić Nikoliću na proslavi sedme godišnjice SNS. Vučić je Nikoliću rekao, da kada govori o ljutnjama i onome što ga pogađa, zna koliko ga to boli.

- Zato gledam da u tome nikada i ne učestvujem i kada o nečemu drugačije mislimo, gedam da prećutim, računam da ste uvek Vi u pravu i da bolje to vidite, i dalje vidite - istakao je Vučić.

On je Nikoliću obećao da će uvek moći da računa na ljudsku, političku i svaku drugu vrstu podrške SNS, jer oni smatraju da Nikolić dobro radi svoj posao.

- Vi nam sudite i kritikujte nas i zbog nekada pogrešnih reči koje izgovorimo i pogrešnog stava to je vase pravo i obaveza, a mi ćemo gedati u budućnosti da više i češće prećutimo i da gledamo zajednički u budućnost - kazao je Vučić u obraćanju Nikoliću.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas povećanje plata u javnom sektoru i penzija za one koje su prvi bili na udaru reformi, kao i da će privredni rast biti viši od tri odsto "pre nego što bilo ko može da zamisli".

- Imamo čiste račune u finasijama, sledi povećanje plata i penzija za sve one koji su bili prvi na udaru mera - prosvetare, lekare i penzionere, kojima sam beskrajno zahvalan na strpljenju i razumevanju - rekao je Vučić na proslavi sedam godina od osnivanja SNS.

Vučić je naveo da je ove godine privredni rast viši od očekivanog te da će, pre nego što bilo ko može da zamisli, na godišnjem nivou privredni rast preći tri odsto.

- Srbija će biti uspešna zemlja - rekao je Vučić.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRPKINJA

    17. oktobar 2015 | 12:49

    Oni su za 7 godina uradili mnogo toga znacajnog za Srbiju, nadam se da ce i u narednih 7 ici u istom pravcu.

  • BranislavVA

    17. oktobar 2015 | 13:18

    Srećan im rođendan i mnogo godina nas još vodili u sve napredniju budućnost!

  • Milan Zitoradja

    17. oktobar 2015 | 12:40

    Bio sam na konstitutivnoj skupstini SNS 2008 god. I na svakom sledecem rodjendanu..bilo je ponosito biti naprednjak.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA