KUSTURICA: Nije bilo dogovora sa Vučićem

"Naravno da nije bilo nikakvog dogovora između mene i Aleksandra Vučića oko onoga što ću ja da kažem. Mislim da je sve što sam rekao, uostalom, prethodno već rečeno i napisano", izjavio je Kusturica

  • 99

Emir Kusturica odbacio je danas tvrdnje da je premijer Aleksandar Vučić "morao da zna" šta će taj slavni reditelj poručiti u svom govoru na svečanosti Srpske napredne stranke.

- Naravno da nije bilo nikakvog dogovora između mene i Aleksandra Vučića oko onoga što ću ja da kažem. Mislim da je sve što sam rekao, uostalom, prethodno već rečeno i napisano - izjavio je Kusturica za "Politiku".

VUČIĆ NA PROSLAVI 7 GODINA POSTOJANJA SNS: Ponavljači više neće vladati Srbijom! (FOTO)

Povodom izjave Zorana Panovića o tome kako je Vučić "morao da zna" šta će na svečanosti SNS poručiti Kusturica, režiser je dodao da "kao da kod nas još traju navike iz vremena Centralnog komiteta SK, jer oni koji tako tumače stvarnost su očigledno još pod jakim utiskom prošlih vremena".

Kusturica je precizirao da je njegov dolazak na svečanost u Sava Centru bio pre svega potreba da zahvali Vučiću na doprinosu Andrićevom Institutu i posebno Andrić Gradu, kao i Mokroj Gori, a da sve što je napisao i rekao predstavljaju njegova duboka lična uverenja.

"Naravno da Aleksandar Vučić nije imao pojma o tome šta ja nameravam da kažem. Zanimljivo je da je britanski ambasador burno reagovao na jednu istinu, potisnutu već duže vreme, ali ipak golu istinu", dodao je Kusturica, a prenosi internet izdanje "Politike".

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ikac

    18. oktobar 2015 | 20:53

    Mislim da Kusturica nije covek koga mozete iznajmiti za govor!

  • yty

    18. oktobar 2015 | 21:10

    Iskreno, meni Kusturica ne deluje kao neko ko se sa nekim dogovara oko govora. Svako ima pravo da iznese svoje misljenje.

  • Higija

    18. oktobar 2015 | 20:52

    Kusturica je precizirao da je njegov dolazak na svečanost u Sava Centru bio pre svega potreba da zahvali Vučiću na doprinosu Andrićevom Institutu. Svako ima pravo na mišljenje, naravno da Aleksandar Vučić nigde ne meša. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka. Srbiji su potrebni ljudi koji će nas ojačati-

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA