JUNKER ZAKAZAO HITAN SASTANAK ZBOG MIGRANTSKE KRIZE: Učestvovaće i Srbija!

Sastanku o migrantskoj krizi će, kako se navodi u saopštenju EK, prisustvovati šefovi država i vlada Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Rumunije, Bugarske, Austrije, Nemačke i Mađarske

  • 1

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker, povodom migrantske krize, sazvao je za nedelju popodne u Briselu hitan sastanak lidera država Zapadnog Balkana sa liderima nekih članica Evropske unije.

Sastanku o migrantskoj krizi će, kako se navodi u saopštenju EK, prisustvovati šefovi država i vlada Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Rumunije, Bugarske, Austrije, Nemačke i Mađarske.

DAČIĆ O KOSOVU: Šta god da Unesko odluči neće biti SMAK SVETA!

- S obzirom na tekuću vanrednu situaciju u zemljama na migratskom putu preko Zapadnog Balkana, potrebna je mnogo tešnja saradnja, intenzivne konsultacije i hitna operativna akcija - kaže se u saopštenju iz Junkerovog kabineta.

Predstavnici luksemburškog predsedavanja EU, Viskog sekretarijata za izbeglice Ujedinjenih nacija (UNHCR), zajedničke evropske granične službe FRONTEKS će takođe učestvovati na ovom skupu.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boro

    21. oktobar 2015 | 11:55

    Oooo hitan sastanak...pa jeli to juce pocela izbeglicka kriza...sad kad dolaze izbeglice u njihove zemlje onda je to kriza,a dok su izbeglice bile po Makedoniji i Stbiji tad se nije oglasavao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA