VULIN: UNESKO je na korak od svog kraja!

Međunarodno pravo je, prema rečima minsitra za rad, na primeru Kosova i Metohije mnogo puta pogaženo, prekršeno, pri čemu se mnogo puta govorilo da je to izolovani slučaj, samo za Kosovo i Metohiju, koji se nikada neće ponoviti

  • 2

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je da je Unseko "na korak od svoga kraja", i da je preporuka da Kosovo bude primljeno u tu organizaciju težak udarac, koji boli.

- Ukoliko bude pogazio sve svoje principe i međunarodno pravo, i dođe do toga da jedna teritorija dobije status države i da će ta teritorija bez države moći, uz blagoslov UN, da raspolaže kulturnom baštinom koja mu ne pripada, onda je Unesko blizu svog kraja - rekao je Vulin.

Međunarodno pravo je, prema njegovim rečima, na primeru Kosova i Metohije mnogo puta pogaženo, prekršeno, pri čemu se mnogo puta govorilo da je to izolovani slučaj, samo za Kosovo i Metohiju, koji se nikada neće ponoviti.

DAČIĆ: Razočarani smo stavom Crne Gore i Makedonije, ali nismo IZNENAĐENI njihovim glasom

- Od bombardovanja do danas, sve što je urađeno protivno međunarodnom pravu na KiM, ponovilo se na nekom drugom meridijanu i iskorišćeno je u nekom drugom delu sveta, zato što u tom trenutku to nekom odgovara - istakao je ministar.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Oni koji glasaju neka vode računa, ako uopšte budu glasali, da nekakva teritorija može da raspolaže kulturnim nasleđem srpskog naroda na KiM i neka vode računa da će se to desiti i negde drugde, kazao je Vulin.

Evo ko je IZDAO Srbiju i glasao za prijem Kosova u Unesko!

- Svako kršenje međunarodnog prava na KiM vratilo se onima koji su dopustili da do krešenja dođe - rekao je Vulin i istakao da je preporuka težak udarac koji smo očekivali, ali boli.

Izvršni savet Uneska juče je većinom glasova predložio Generalnoj konferenciju Uneska da Kosovo bude prijemljeno u tu organizaciju. Za predlog je glasalo 27 članova tog tela, protiv je bilo 14, koliko je bilo i uzdržanih.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nina

    22. oktobar 2015 | 12:06

    Bravo ministre, nedamo nase Kosovo i Metohiju! Borba ce biti duga i neprestana ali cemo kao i uvek pobediti.

  • bane

    22. oktobar 2015 | 11:55

    A kako se formiraju nove države gospodine vulinu po medjunaridnom pravu ? Zašto obmanuješ narod i sebe ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA