VUČIĆ SE ZAHVALIO SULBERGOVOJ: Norveška je mnogo pomogla Srbiji! (FOTO)

Premijer Srbije i premijerka Norveške razgovarali su u Madridu o migrantskoj krizi i situaciji u regionu

  • 81

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Madridu sa predsednicom Vlade Norveške Ernom Sulberg‎ sa kojom je razgovarao o migrantskoj krizi i situaciji u regionu. Premijer Vučić obavestio je Sulbergovu o migrantskim kretanjima, situaciji u regionu, kao i broju ljudi koje su registrovale srpske institucije.

On je istakao da je region Zapadnog Balkana još vrlo osetljiv i da postoje strahovi da bi ta krhka stabilnost mogla biti ugrožena situacijom sa migrantima.

- Neko mora da napravi plan i da jasno kaže u kom pravcu bi trebalo da idemo - istakao je premijer Vučić.

On je zahvalio norveškoj Vladi na finansijskoj pomoći, kako tokom poplava koje su zadesile našu zemlju prošle godine, tako i tokom migrantske krize.

Premijerka Sulberg izrazila je zabrinutost zbog nedostatka jasne evropske strategije i naglasila da se trenutno u Norveškoj nalazi oko trideset hiljada azilanata i da Norveška, iako nije član Evropske unije, potpisnica je Šengena, očekuje jasnu odluku Evrope.

- Treba nam Evropa koja funkcioniše - zaključila je premijerka Sulberg.

Premijer Srbije boravi u jednodnevoj poseti Španiji gde učestvuje na Samitu šefova država i vlada iz redova Evropske narodne partije.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aljoša

    22. oktobar 2015 | 16:31

    Norvežani kroz istoriju nikada nisu ni bili naši neprijatelji,čak u teškim trenutcima i patnjama naših zarobljenih vojnika u drugom svetskom ratu,a deportovanih u Norvešku,su im pomagali u mukama.Takve ne treba ni da zaboravimo i treba da im se uvek zahvalimo za svoju nesebičnu požrtvovanost.

  • Igor

    22. oktobar 2015 | 14:44

    Norveska zasluzuje zahvalnost od Srbije.

  • Shoki

    22. oktobar 2015 | 14:44

    Srpski narod je zahvalan!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA