Borisov: Bugarska, Srbija i Rumunija će zatvoriti granice, ako to učine Nemačka i Austrija! (FOTO)

Premijer Aleksandar Vučić istakao je da Srbija, Rumunija i Bugarska treba da nastupe jedinstveno u Briselu i solidarišu se sa Evropom

  • 6

Bugarska, Rumunija i Srbija neće dozvoliti da postanu tampon-zone za migrante, poručio je bugarski premijer u Sofiji gde se održava trilateralni sastanak Krajovske grupe. Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić naveo je da Srbija pomno prati šta rade evropske zemlje, i najavio da će u odnosu na to donositi odluke.

GLAVNA TEMA - MIGRANTI: Vučić u Sofiji sa premijerima BUGARSKE i RUMUNIJE! (FOTO)

U Sofiji se održava trilateralni sastanak premijera Srbije Aleksandra Vučića sa premijerima Bugarske i Rumunije, Bojkom Borisovom i Viktorom Pontom.

Bojko Borisov je nakon sastanka rekao da Bugarska, Rumunija i Srbija neće dozvoliti da postanu tampon-zone za migrante.

"Bugarska, Srbija i Rumunija su spremne da zatvore svoje granice ako Nemačka i Austrija zatvore svoje granice za izbeglice", rekao je Borisov.

Foto: Tanjug/ROMPRESS/Grigore Popescu Foto: Tanjug/ROMPRESS/Grigore Popescu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić istakjao je da je najvažnije da čitav region pokaže stabilnost.

Istakao je i da tri zemlje treba da nastupe jedinstveno u Briselu i pokažu solidarnost sa Evropom: "Spremni smo da učinimo sve što možemo da pomognemo u saradnji policija, ali i infrastrukturi kako bismo izvršili naše obaveze i bolje se suočili sa izbegličkom krizom".

Premijer Srbije je rekao i da želi bližu saradnju sa Bugarskom i Rumunijom, pogotovo na ekonomskom planu.

Pres služba bugarske Vlade ranije je najavila da će trojica premijera razgovarati o ekonomskim i političkim pitanjima, kao i o pitanjima saradnje u oblasti infrastrukture i energetike.

Premijer Vučić boravi u jednodnevnoj poseti Bugarskoj.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    24. oktobar 2015 | 14:17

    GRANICE SU MORALE BITI ZATVORENE PRE 6 NESECI KAD SU PRVE ISIS DIVLJE HORDE SA CAMCIMA NAGRNULI PUT EVROPE

  • Čiča-deda

    25. oktobar 2015 | 20:14

    Ovo mi miriše na pregrupisavanje,Rumunija i Bugarska,razočarene s eu,Srbija shvata da od eu nema ništa.Opet će Postojati rivalstvo istok-zapad, moliće Da budu s Rusijom,samo gledajte cirkus.

  • Aca

    26. oktobar 2015 | 03:08

    "Boj je počeo u cik zore, a Turci su se bolje snašli i prvi su napali. Bugari su odmah izdali, i povukli se u grad, ostavljajući Srbe i Grke. Grci se odmah predaju i ostavljaju Srbe same. Srbi, normalno, ne pomišljaju na predaju. Zato dočekuju Turke na otvorenom polju. Lošije naoružani, na nepoznatom terenu, izdani od kukavičkih saveznika, trpe poraz od Osmanlija.Veći deo naše vojske tada je ili zarobljen ili pobijen. Preživeo je kaznac (dvorska titula, rizničar) Borilović sa nekolicinom vojnika." Tako će biti i ovaj put

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA