NIKOLIĆ I FAHMI: Egipat razume vitalne interese Srbije

Srbiju i Egipat i naše narode vezuje dugogodišnje i iskreno prijateljstvo, koje je posebno učvršćeno bliskom saradnjom u Pokretu nesvrstanih - rekao je srpski predsednik i dodao da je Srbija spremna da te prijateljske odnose i saradnju razvija i na bilateralnom i na multilateralnom planu

  • 0

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, primio je akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Egipta u Beogradu Ezeldina Fahmija Mahmuda Fahmija i tom prilikom poručio da je Srbiji danas od najveće važnosti podrška u vezi sa zaštitom verskog i kulturnog nasleđa Srba na Kosovu i Metohiji.

- Srbija je zahvalna na razumevanju Egipta za njene vitalne interese i podršku našem stavu da se sva pitanja koja se tiču Kosova i Metohije moraju rešavati diplomatskim putem i u skladu sa međunarodnim pravom, a ne unilateralnim potezima i nametanjem gotovih rešenja - istakao je predsednik Nikolić.

On je ukazao da postoje velike mogućnosti za jačanje vojne i vojno-ekonomske saradnje Srbije i Egipta što bi, kako je ocenio, dodatno učvrstilo prijateljske veze dve zemlje i dalo snažan doprinos jačanju mira i stabilnosti na Balkanu i na Bliskom Istoku.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) OVO JE NAJJAČA PETICIJA NA INTERNETU: Sprečimo KOSOVO da uđe u UNESKO! #NoKosovoUnesko

- Srbiju i Egipat i naše narode vezuje dugogodišnje i iskreno prijateljstvo, koje je posebno učvršćeno bliskom saradnjom u Pokretu nesvrstanih - rekao je predsednik Nikolić i dodao da je Srbija spremna da te prijateljske odnose i saradnju razvija i na bilateralnom i na multilateralnom planu, u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Ambasador Fahmi rekao je da pretnje i izazovi sa kojima se danas suočava međunarodna zajednica naglašavaju važnost održavanja egipatsko-srpskog strateškog dijaloga, u cilju bliske koordinacije mera neophodnih za rešavanje ovih novih bezbednosnih izazova.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Pogledajte film o STRADANJU SRBA na Kosovu koji je Nikolić pustio stranim diplomatama! #NoKosovoUnesko

Podsetivši da su odnosi naših dveju strateških zemalja duži od jednog veka, on je poručio da će raditi na unapređenju naših čvrstih i istorijski zasnovanih bilateralnih odnosa u svim oblastima od zajedničkog interesa i oblastima međunarodne saradnje.

- Smatram da sam privilegovan time što preuzimam dužnost u Srbiji, zemlji sa bogatim istorijskim nasleđem, kao i zemlji koja je kroz istoriju održavala prijateljske odnose sa Egiptom - zaključio je novi ambasador Egipta.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA