Vučić danas na forumu inovativnog razvoja

Srpski premijer je otvarajući jučerašnji Poslovni forum predstavnika više stotina srpskih i ruskih kompanija, podsetio da je Srbija jedna od retkih zemalja koja nije uvela ekonomske sankcije Rusiji i poručio da će to ostati politika vlade Srbije

  • 71

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, nastaviće danas višednevnu posetu Rusiji nizom aktivnosti, a posetu završava, kako je planirano, u četvrtak, 29. oktobra, susretom sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Kako je najavljeno, predsednik Vlade Srbije, zajedno sa premijerom Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevom, posetiće danas Moskovski međunarodni forum inovativnog razvoja "Otvorene inovacije", posle čega će imati niz bilateralnih sastanaka.

U četvrtak 29. oktobra, planirano je da se premijer Vučić sastane sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

Premijer je, otvarajući jučerašnji Poslovni forum predstavnika više stotina srpskih i ruskih kompanija, podsetio da je Srbija jedna od retkih zemalja koja nije uvela ekonomske sankcije Rusiji i poručio da će to ostati politika vlade Srbije, koja neće menjati politički i ekonomski odnos prema toj zemlji.

Vučić: Srbija i Rusija prijatelji na racionalnim osnovama

On je istakao da je susret privrednika dve zemlje pokazatelj velike zainteresovanosti Srbije i Ruske Federacije za razvoj međusobne ekonomske saradnje.

Kako je istakao to je odlična mogućnost da se preduzetnici upoznaju s poslovnim mogućnostima u obe zemlje.

Foto: Tanjug/AP/RIA-Novosti Foto: Tanjug/AP/RIA-Novosti

U razgovoru sa ruskim premijerom Vučić je ponovio da je Srbija dokazala svoj prijateljski odnos prema Rusiji, ne uvodeći joj sankcije, i da će nastaviti da joj bude prijatelj, ali na "racionalnim osnovama".

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jasmina

    28. oktobar 2015 | 11:39

    Mi smo pokazali kakav odnos sa njima želimo, a na njima je da sada odgovore. Samim pozivom na ovaj sastanak, verovatno pokazuju svoju zahvalnost i želju da se ostvari ekonomska saradnja dve zemlje.

  • Sanjica

    28. oktobar 2015 | 09:25

    Velika podrska pregovorima u Rusiji!

  • Nenad

    28. oktobar 2015 | 10:56

    Rusi su nam dokazali da su iskreni prijatelji prema nama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA