VUČIĆ: Neodgovorno ponašanje Prištine, uslediće odgovor

- Mi moramo da imamo ozbiljan i odgovoran odgovor i on će uslediti u danima koji su pred nama, a koji se tiče pre svega Evropske unije i njihovog odnosa prema svima nama - rekao je Vučić

  • 4

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će Srbija u narednim danima dati ozbiljan odgovor na najavu Prištine o suspenziji sporazuma o Zajednici srpskih opština, koji će se pre svega ticati Evropske unije.

VUČIĆ: Brisel da se izjasni o odstupanju Prištine od dogovora

- Mi moramo da imamo ozbiljan i odgovoran odgovor i on će uslediti u danima koji su pred nama, a koji se tiče pre svega Evropske unije i njihovog odnosa prema svima nama. Videćemo, da ne prejudiciram - rekao je Vučić za RTS iz Moskve.

Upitan da prokomentariše to što Brisel za sad ćuti tim povodom, Vučić je odgovorio da to "veoma snažno i dovoljno govori za sebe".

VUČIĆ ZAVRŠIO TRODNEVNU POSETU MOSKVI: Sa Putinom o ekonomiji, Unesku, sankcijama, regionu...

On je dodao da je odluka Prištine teška i loša vest i u najmanju ruku krajnje neodgovorno ponašanje.

- Neko bi rekao da od Prištine uvek to možete da ocekujete, a mislim da je neočekivana vest jer je reč o veoma neodgovornom ponašanju. To je najblaže što sam mogao da kažem, a da ne dajem više nikakve ocene - rekao je Vučić.

On je naveo da se o Briselskom sporazumu mesecima pregovaralo, da su ti pregovori bili mučni, teški i puni kompromisa, te da je na sporazum stavljen potpis koji se sad ne poštuje.

- Neko je stavio svoj potpis, moj potpis nešto znaci, potpis bilo koga iz Srbije za mene je nešto značio i Borka Stefanovića i Borisa Tadića i Ivice Dačića. Njima njihovi potpisi ne znače ništa, a to su uradili dan pošto su dobili Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA