MOŽEMO DA PREDUZMEMO NEŠTO PO PITANJU KOSOVA: Poruke predsednika Srbije uoči Generalne konferencije Uneska! (VIDEO)

Za nekoliko dana, Generalna konferencija Unesko će raspravljati o tome da li srpske crkve i manastiri, srpska baština, srpsko srce i duša na Kosovu i Metohiji treba da budu dati pod zaštitu takozvane "Republike Kosovo". Pod "zaštitu" onih koji su iste te crkve i manastire palili i uništavali 2004. godine, istakao je predsednik Srbije

  • 0

Uoči Generalne konferencije Unesko, predsednik Srbije, Tomislav Nikolić još jednom je pozvao medije i građane da pomognu u apelu da se samoproklamovana država Kosovo ne primi u ovu organizaciju.

KONAČNA ODLUKA 9. NOVEMBRA: Stav Vlade Srbije je borba do kraja - NE KOSOVO U UNESKO!

"Dragi prijatelji,

Za nekoliko dana, Generalna konferencija Unesko će raspravljati o tome da li srpske crkve i manastiri, srpska baština, srpsko srce i duša na Kosovu i Metohiji treba da budu dati pod zaštitu takozvane "Republike Kosovo". Pod "zaštitu" onih koji su iste te crkve i manastire palili i uništavali 2004. godine.

SRPSKI IGUMAN PREKLINJE SVET! Odložite glasanje o prijemu Kosova u UNESKO! (VIDEO) #NoKosovoUnesco

Dragi prijatelji,

Republika Srbija i njeni državni organi već mesecima vode diplomatsku borbu da Kosovo ne postane članica Unesko. Da bi svetsku javnost upoznali sa argumentima zašto takozvano Kosovo ne sme da bude primljeno u Unesko, između ostalog napravili smo i film koji opisuje zločine nad srpskom kulturnom baštinom od 1999. godine do danas.

Dragi prijatelji,

Dok se o onome što je naše bude raspravljalo u Parizu, mi možemo da sedimo u toplini svojih domova i naivno verujemo da će istina sama pobediti, bez napora svakog od nas. A možemo i da preduzmemo nešto, ma kako nam to nešto malo izgledalo.

Dragi prijatelji,

Molim vas, pomozite i vi.

Preuzmite film i podelite ga na društvenim mrežama."

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA