BOSIĆ: Bilo je divno slušati himnu "Bože pravde" u Sarajevu!

- Moramo se priviknuti jedni na druge, okrenuti se ka budućnosti, a manje gledati u prošlost - poručio je zamenik predsedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH

  • 86

Zamenik predsedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić, izjavio je danas u Sarajevu da je poseta predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića Sarajevu izuzetno važna poruka za sve u BiH.

- Mislim da smo na istom fonu, jer mi tvrdimo da je politička stabilnost u regionu i u Republici Srpskoj nacionalni interes Srpske i Srba u ovom trenutku - rekao je Bosić i dodao da je posebno bilo lepo slušati himnu "Bože pravde" ispred zajedničkih institucija BiH, u centru Sarajeva.

Nakon sastanka sa Vučićem, Bosić je rekao novinarima da politički akteri u regionu treba da se okrenu razvoju i izvlačenju iz decenijskog blata stagnacije, za šta je neophodno razvijati dobrosusedske odnose.

"BOŽE PRAVDE" ODJEKUJE SARAJEVOM: Vučić OČI U OČI sa liderima BiH! (FOTO)

- Moramo se priviknuti jedni na druge, okrenuti se ka budućnosti, a manje gledati u prošlost - poručio je Bosić, koji je i lider SDS-a.

On je dodao da današnja zajednička sjednica Vlade Srbije i Saveta ministara BiH ni u kom slučaju nije na štetu Republike Srpske, koja od toga može imati samo korist, pogotovo kako Srbije bude dalje jačala i sticala sve veći broj prijatelja.

Prema njegovim riječima, poruke iz Sarajeva su danas pozitivne, a Vučić je u sarajevskim političkim krugovima naišao na iskren prijem.

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sandra

    4. novembar 2015 | 12:28

    Prošlost treba ostaviti iza sebe.

  • fiona

    4. novembar 2015 | 12:25

    Konacno da neko u BIH pocen i da pravilno razmilja, da misli na buducnost a ne na proslost, da je potrebno prilagodjavanje i dogovori

  • most

    4. novembar 2015 | 12:46

    Sveobuhvatna korist od ove posete.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA