DEVENPORT PRIMIO DELEGACIJU PORODICA KIDNAPOVANIH NA KiM: Evo šta su mu oni poručili

Cilj udruženja je bio da šefu Delegacije EU u Srbiji ukažu na problem kidnapovanih i ubijenih od 1998, 1999, 2000, 2004. godine na Kosovu i Metohiji, a izneli su podatke o broju žrtava i načinima na koji su kidnapovani i ubijeni njihovi najbliži članovi porodice

  • 1
Sastanak međunarodnih donatora za prikupljanje pomoći Srbiji Foto: Milena Đorđević

Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport, primio je delegaciju Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji, koju je predvodio predsednik udruženja Simo Spasić.

Cilj udruženja je bio da ambasadoru ukažu na problem kidnapovanih i ubijenih od 1998, 1999,2 000, 2004. godine na Kosovu i Metohiji, a izneli su podatke o broju žrtava i načinima na koji su kidnapovani i ubijeni njihovi najbliži članovi porodice.

Takođe su istakli da posle 17 godina niko od zločinaca nije kažnjen i da se nadaju brzom početku rada specijalnog suda za ratne zločine koje je počinila OVK.

BIVŠI KOMANDANT OVK TVRDI: Optužnica protiv mene je izmenjena, Tačija više nema

Devenport je iskazao duboko razumevanje za naš problem nadajući se da ćemo zajedno doći do istine i pravde, navedeno je u saopštenju Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Šef Kancelarije Euleksa u Beogradu Aksel Janike je izneo podatak da misija Euleksa traje do juna 2016. godine i da se nadležnost nakon tog perioda predaje institucijama na Kosovu, u ovom slučaju misleći ma pravosuđe i policiju ali obzirom da nije dovoljno učinjeno na rasvetljavanju ratnih zločina, korupcije i kriminala pa se razmišlja da se mandat produži i posle navedenog datuma.

Printskrin: Youtube/Eparhija Rasko-prizrenska Printskrin: Youtube/Eparhija Rasko-prizrenska

Predsednik udruženja Simo Spasić je na to izlaganje odgovorio da ne može da se složi jer bi bilo nepravedno i pogubno po porodice srpskih žrtava da se dosadašnja aktivnost Unimka i Euleksa, kako je rekao, preda u ruke dokazanih predratnim,ratnim i posleratnim zločincima koji predstavljaju lažnu državu Kosovo.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ogi

    22. decembar 2015 | 18:21

    Trebali su mu dati knjigu Francuskog humanitariste kojem je Rep.Srbija dala nase drzavljastvo.Knjiga je odlicna i opisuje Kosovo 2004 kada mladi Francuz dolazi na Kosovo da bolje upozna Srpski narod.Ko je kriv,ko ubija i rusi,ko se Bogu moli a ko crkve pali...itd.Iz njegovog ugla pise o Srbima i Kosovu.Knjiga se moze lako naci u Beogradskim knjizarama,ako ne to onda otidjite na YTube canal,Arno Gujon i prijavite se.Pravi i popravlja skole,gradi sisteme samoodrzavanja kroz sistem stocarstva i dr.Mlad covjek koji je ostavio odlican posao u Parizu i dosao na Kosovo da pomaze nasem narodu.Otidjite na YTube pogledajte sta je sve radi o sta je uradio.Titl vam ne treba jer je covjek naucio Srpski.Hvala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA