VOLEO BIH DA TANJUG NASTAVI DA POSTOJI: Vulin veruje da nije još sve gotovo

- Još ima prostora da neko otkupi Tanjug, postoji mogućnost da se neko pojavi. Ono što je do nas mi smo uradili. Mi smo obezbedili da postoji pravedan i fer odnos prema radnicima, da se nikome ne ostane dužan - rekao je ministar rada

  • 3

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, veruje da još ima prostora da neko otkupi Novinsku agenciju Tanjug, te da bi on lično voleo da Agencija nastavi da funkcioniše i da postoji u bilo kom obliku.

- Na žalost, za sada nije bilo interesenata - rekao je Vulin i dodao da je vlada odluku o pravnim posledicama prestanka rada JP Novinska agencija Tanjug donela po zakonu po kome je istekao rok za privatizaciju. Preduzeća koja, kako je rekao, nisu privatizovana mora da se rešavaju na ovaj način.

VUČIĆ BESAN NA TASOVCA ZBOG TANJUGA: Opet si podmetnuo moja leđa, a svoja izvukao! Evo šta je poručio MINISTRIMA

- Još ima prostora da neko otkupi Tanjug, postoji mogućnost da se neko pojavi. Ono što je do nas mi smo uradili. Mi smo obezbedili da postoji pravedan i fer odnos prema radnicima, da se nikome ne ostane dužan - naglasio je Vulin.

Govoreći o otpremninama, Vulin je rekao da će biti sve po zakonu kao i za ostale radnike i da tu nema nikakve razlike, bilo da je reč o Tanjugu ili bilo kom drugom od 534 preduzeća.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Svi insistiraju da se država povlači iz medija. Evo država se povlači iz medija, ali nemojmo onda sada očekivati da država ipak ostane u nekom mediju - istakao je Vulin.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gordana

    5. novembar 2015 | 15:12

    Tasovac, ako je častan treba da podnese ostavku.

  • Dr Lune

    5. novembar 2015 | 13:31

    Hm,hmm...treba da se reaktivira u svetsku i regionalnu agenciju,ovaj los gest ministra La Kampanele,povlaci Srbiju sa svetske scene,i vrlo uglednu agenciju.

  • DARKO 100%

    5. novembar 2015 | 12:36

    Mediji su najmocniji stvor na zemlji. Dovoljno su moćni da nevine učine krivima, a krive nevinama: to je ta moć.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA