SRPSKE SVETINJE U OPASNOSTI: Pojačano obezbeđenje verskih objekata na Kosovu!

- Neki od objekata se čuvaju 24 sata sedam dana u nedelji, dok su ostali objekti pod nadzorom kosovske policije u njenim redovnim aktivnostima - rekao je portparol kosovske policije

  • 3

Kosovska policija pojačala je obezbeđivanje kulturne baštine i verskih objekata, kako bi sprečila incidente u očekivanju glasanja o članstvu Kosova u Unesko. Pojačano obezbeđivanje verskih objekata urađeno je kako bi se sprečili eventualni incidenti, izjavio je portparol kosovske policije Daut Hodža, dodajući da se radi o neophodnim merama kako bi se situacija održala mirnom.

Hodža je napomenuo da je kosovska policija stalno angažovana na zaštiti kulturnog i verskog nasleđa, javili su elektronski mediji u Prištini, a preneo RTS.

DAN D ZA SRBE: Hoće li SRPSKE SVETINJE pasti u ruke Albanaca? Evo kako Srbija može da SPREČI ulazak Kosova u UNESKO!

- Neki od objekata se čuvaju 24 sata sedam dana u nedelji, dok su ostali objekti pod nadzorom kosovske policije u njenim redovnim aktivnostima - dodao je Hodža.

Foto: Tanjug/Boki Foto: Tanjug/Boki

Prema njegovim rečima, poslednjih dana policija je intenzivirala aktivnosti na zaštiti objekata u cilju sprečavanja eventualnih incidenata, koji bi imali uticaja na procese koji se odvijaju. Kosovska policija ima dobru saradnju sa svim relevantnim institucijama i resornim ministarstvom, rekao je Hodža, dodajući da u protekla dva meseca nije bilo nikakvih incidenata ili napada na kulturno i versko nasleđe na Kosovu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    9. novembar 2015 | 09:33

    Braco Srbi trebali smo uvijek Cuvati nase Svetinje. Posle Rata na Kosovu niko nije Spomenuo Kosovo dok nije doslo da ga Uzmu.Mi smo sami Krivi sto je sve do ovoga Doslo.

  • Ogi

    9. novembar 2015 | 17:05

    Kultura se ne cuva cijevima vec ljubavlju! Kako da nasu kulturu cuvaju drugi?

  • DELIJA

    10. novembar 2015 | 14:45

    Velika greska sto nije kosova primljena .da bi bila primljena Kosovo u unesku Srbski kulturni monumenti bi bili sigurnije a asada? Ko garantuje za to ?velika greska

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA