VUČIĆ: Sve što smo do sada postigli je rezultat snažnih "buldožerskih" reformi (FOTO)

Premijer Srbije je najavio da Vlada namerava da sa Savetom stranih investitora formira radnu grupu koja će na mesečnom nivou sagledavati učinak u ostvarenim rezultatima, ali i ukazao da je Vlada uspela da sprovede reforme protiv kojih su bili svi u Srbiji

  • 43

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, obratio se danas okupljenima iz Saveta stranih investitora na predstavljanju "Bele knjige 2015", u hotelu Hajat u Beogradu, i tom prilikom je rekao da su strani investitori u Srbiji uvećali svoje poslovanje.

- Cilj nam je da u narednim godinama sačuvamo fiskalnu disciplinu i makroekonomsku stabilnost. U vreme kada je u regionu ali i u svetu smanjen broj investicija, Srbija ih je uvećala, ne dovoljno, ali više od drugih - rekao je premijer.

Vučić je naglasio da sve što je postignuto do sada je rezultat snažnih "buldožerskih" reformi koje su preduzimane uz ogromnu političku eneregiju, a ne uz hiljade sati tehničkog rada koje je čitava mašinerija državna trebalo da napravi i dodao da mnogo ljudi nije radilo svoj posao kako treba.

VUČIĆ: Srbija je IZAŠLA IZ KRIZE i njoj se VERUJE u svetu!

- U narednim godinama ćemo dati sve od sebe da izvršimo punu reformu našeg sistema obrazovanja za koju mislimo da je jedna od ključnih stvari i za privlačenje inostranih i investitora uopšte" rekao je Vučić.

Premijer je ukazao na problem korupcije, kupovini diploma i nestručnom kadru, koji se iz navedenog stvara.

- Nije ni čudo što su nam rezultati loši, ali mi ćemo brutalno da se obračunamo i promenićemo klimu u Srbiji, tako što ćemo staviti obrazovanje i znanje da budu odlučujući  icenjeni,  jer bez toga, reforme će biti nedovoljne i  površinske - rekao je Vučić.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Vučić je najavio da vlada namerava da sa Savetom stranih investitora  formira radnu grupu koja će na mesečnom nivou sagledavati učinak u ostvarenim rezultatima, ali i ukazao da je vlada uspela da sprovede reforme protiv kojih su bili svi u Srbiji.

- Sa ovim savetom želimo da formiramo jednu radnu grupu koja bi na mesečnom nivou analizirala rezultate našeg zajedničkog rada jer sa 90 odsto onoga što izgovorite mi smo salgasni - rekao je Vučić.

VUČIĆ NA OTVARANJU RENOVIRANOG PREKRŠAJNOG SUDA: Srbija dobija NOVO umiveno LICE! (FOTO)

On je rekao da je Vlada do sada dosta predloga već implementarala i izrazio uverenje da "ćemo moći to još uspešnije da radimo ukoliko budemo pod vašim pritiskom".

On je rekao i da će Ministarstvo finansija morati mnogo revnosnije da odgovara na primedbe koje stižu od investitora navodeći da "oni nekad nisu u stanju ni da odgovore organima uprave", a kamoli, kako je rekao, potencijalnim ulagačima.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Istakao je i da je cilj stvaranje još otvorenije poreske administracije za primedbe investitora, ali koja će istovremeno moći da se bori sa sivom ekonomijom. Vučić je istakao da je vlada uspela da sprovede reforme protiv kojih su bili svi u Srbiji, čak i predstavnici partije na čijem je čelu.

- Ponosan sam na činjenicu što sam lično imao hrabrosti da stanem ispred tih reformi, što je zemlja na odličnom putu, što zemlja ima trostruko manji deficit od onoga koji je dogovoren sa MMF-om - istakao je Vučić.

Premijer je rekao da će sledeće godine Srbija ostvariti privredni rast od dva odsto, a 2017. veći od tri odsto BDP-a.

- To govori o ozbiljnim rezultatima Vlade. Siguran sam da taj ubrzani progres više niko neće moći da zaustavi - rekao je Vučić i najavio da vlada mora da intenzivnije radi na poboljšanju života i standarda onih građana koji teško žive.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Vučić otvara Belu knjigu stranih investitora!

Takođe je najavio da će za sedam dana izaći pred građane sa novim planom.

- Moj plan, ono što ću lično da potpišem i sa čim ću u roku od sedam dana izaći pred građane, je da će svaka škola u Srbiji, svaki dom zdravlja i bolnica, biti renovirana, da će svaki toalet da bude uredan, okrečen, da će svaki covek moći da pošalje svoje dete u školu i da zna da će ono biti na čistom i uređenom mestu - poručio je premijer.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragana T

    9. novembar 2015 | 16:43

    Nikada se nista nije desavalo preko noci, za sve je potrebno vreme rad i red...Tako je i u slucaju reformi treba svi da se strpimo, ali cemo na kraju svi imati koristi od njih....

  • Predrag

    9. novembar 2015 | 18:59

    Srbija je zaslužila više i bolje i na dobrom je putu, uz ovog čoveka stići ćemo do cilja.

  • KosTa

    9. novembar 2015 | 16:14

    Nas narod je odavno rekao da se kuca gradi kamen po kamen. Nikakva velika promena na bolje se ne moze desiti preko noci. Potrebno je prvo uloziti vreme i snagu u nesto da bi se stvari popravile. Ovo je dobar pokazatalje da se radi izgleda kako valja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA