HAN OBRADOVAO SRBE: Srbija ispunila uslove za otvaranje pregovaračkih poglavlja!

Komesar EU za susedsku politiku i proširenje je ocenio da je došlo do napretka u dijalogu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, a Srbija se u regionalnoj saradnji ponela vrlo konstruktivno

  • 43

Komesar EU za susedsku politiku i proširenje Johanes Han, ocenio je danas u Briselu da Srbija protekle godine načinila krupne korake u približavanju EU i da je blizu otvaranja prvih pregovaračkih poglavlja.

- Verujem da su se stekli uslovi da se ona otvore ove godine - rekao je Han, predstavljajući paket izveštaja o napretku država kandidata i potencijalnih kandidata pred Spoljnopolitičkim odborom EP.

DEVENPORT PREDAJE IZVEŠTAJ! EU daje svoj SUD o reformama Srbije

On je ocenio da je došlo do napretka u dijalogu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, a Srbija se u regionalnoj saradnji ponela vrlo konstruktivno. Takođe Han se osvrnuo na činjenicu da su u Srbiji u toku ambiciozne reforme i izrazio očekivanje da će se reforme u oblasti pravosuđa, borbe protiv organizovanog kriminala, kao i ekononomske reforme nastaviti.

Govoreći o izbegličkoj krizi bez presedana komesar je rekao da se Srbija ponela "relativno dobro".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nena

    10. novembar 2015 | 11:53

    Zasto nasim komsijama smeta sto Srbija napreduje ?

  • Filip

    10. novembar 2015 | 10:31

    Bolje vesti nisu mogle da stignu...

  • Tirion

    10. novembar 2015 | 10:42

    Pozitivni rezultati premijerovih reformi se nizu iz dana u dan. Bilo je potrebno samo malo strpljenja. EU ne moze da nam kaze NE nakon pokazanih rezultata i uspeha.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA