VUČIĆ: Žao mi je što su neke zemlje razočarane odlukom UNESKA

- Razočaran sam što su oni u taj ceo postupak ušli ne pitajući i ne obaveštavajucih Srbiju i očekujući potpuno drugačiji rezultat - rekao je srpski premijer

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, rekao je danas da je važno da se dijalog Beograda i Prištine nastavi, ponovio da Srbija na uvrede iz Prištine neće odgovarati uvredama i dodao da mu je lično žao zbog reagovanja pojedinih evropskih zvaničnika i država na odluku Uneska.

Evo šta su Vučić i Dačić PORUČILI Srbiji posle POBEDE u UNESKO-u! (FOTO)

Upitan da prokomentariše reagovanje nekih zemalja, među kojima su i Velike Britanija i SAD, koje su razočarane odlukom Uneska da ne primi Kosovo u tu instituciju, Vučić je rekao da mu je žao što su svi oni toliko razočarani, te da on nije razočaran, bar ne rezultatom.

TAČI IZVINI: Srbija je MORALNI POBEDNIK - EVO koliko LJUDI je ZAISTA BILO PROTIV Kosova u UNESKU!

- Razočaran sam što su oni u taj ceo postupak ušli ne pitajući i ne obaveštavajucih Srbiju i očekujući potpuno drugačiji rezultat - rekao je Vučić.

On je naveo da neće da komentariše "kuknjavu i žalopoljke" iz Prištine, kao ni to da se oni predstavljaju kao velika žrtva, budući da zaštiti kulturne baštine nisu želeli da razgovaraju u Briselu i čak su pretili da će reći da Beograd laže ako kaže da je tu temu pokretao u Briselu.

- Pa kako sad? Još su bili sigurni da će da nas ponize i da će Srbiju još jednom da zgaze, a pošto se to nije desilo, treba da izigravaju žrtvu - upitao je Vučić.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

On je rekao da Srbija na uvrede uvredom neće da odgovara i da je za nas važno da se dijalog nastavi.

- Toliko smo bili razočarani celom akcijom kako je povedena, da ne možemo da budemo razočarani kako je završena - rekao je Vučić.

On je rekao da je i to što "brojni evropski zvaničnici takođe plaču" njihova politika jer su priznali nezavisnost Kosova.

- Šta da im radim, to je njihova politika, oni su priznali nezavisnost Kosova i ponašaju se u skladu sa svojom politikom. I Srbija će se ponašati u skladu sa svojom politikom i mi nećemo priznati nezavisnost Kosova - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stele

    10. novembar 2015 | 13:28

    Ovo je velika pobeda srpske diplomatije.

  • Zorica

    10. novembar 2015 | 14:23

    Svako se vodi svojom politikom, nema ljutnje a ni vređanja! Mi smo kulturan narod, i ovaj povod je za slavlje a ne za bilo šta drugo!

  • jovana33

    10. novembar 2015 | 15:26

    Nama nije zao tih zemalja koje su glasale za prijem Kosova, pobedila je pravda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA