PANIKA U PRIŠTINI ZBOG ODLUKE UNESKA: Haradinaj traži prekid razgovora sa Srbijom!

Zapadni diplomati u Prišini, od kojih u najvećoj meri i zavise politička kretanja na Kosovu, smatraju da su zahtevi opozicije za prekidom pregovora sa Beogradom "besmisleni", upozoravajući opoziciju da sprovođenje dogovora postignutih pod patronatom EU "neizbežno"

  • 33

Kosovska opozicija zatražila je od vlade da odmah prekine pregovore u Briselu i obustavi sprovođenje do sada postignutih dogovora, koristeći neuspeh Kosova u Unesku kao novi razlog za ponavljanje starih zahteva. Vlada Kosova je bez komentara, zapadni diplomati smatraju da je stav opozicije besmislen.

Opozicioni lideri, Ramuš Haradinaj, Visar Imeri i Fatmir Ljimaj su neuspeh u Parizu obrazložili neubedljivim lobiranjem kosovskog ministarstva spoljnih poslova i agresivnom kampanjom Beograda, tražeći istovremeno da se prekinu pregovori sa Beogradom i obustavi sprovođenje dogovora postignutih u Briselu.

IZBRISALI UNESKO CRVENOM BOJOM! Evo kako ALBANCI KUKAJU zbog POBEDE SRBIJE!

- Zahtevamo da se prekinu pregovori i ne sprovode briselski dogovori - rekao je lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj, jedan od predvodnika agresivnog bojkota parlamenta, koji već mesecima potresa kosovsku političku scenu.

Vlasti u Prištini se ne obaziru preterano na primedbe opozicije vezane za ishod glasanja u Unesku, pa nema naznaka da će bilo ko od zvaničnika podneti ostavku zbog neuspeha u Parizu, uključujući ministra spoljnih poslova Hašima Tačija.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Zapadni diplomati u Prišini, od kojih u najvećoj meri i zavise politička kretanja na Kosovu, smatraju da su zahtevi opozicije za prekidom pregovora sa Beogradom "besmisleni", upozoravajući opoziciju da sprovođenje dogovora postignutih pod patronatom EU "neizbežno".

Istovremeno, predstavnicima vlasti i opozicije jasno je stavljeno do znanja da Kosovo nema prostora za vanredne izbore.

Opozicija već mesecima, mahom suzavcem, sprečava regularno održavanje sednica parlamenta, najavljujući da će, ukoliko pregovori sa Beogradom ne budu prekinuti, pokrenuti masovne demonstracije.

Na nekoliko prethodnig protesta okupilo se, međutim, po svega nekoliko stotina pristalica opozicije.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MI6

    10. novembar 2015 | 15:05

    Zlotvore kad tad će te stići zaslužena kazna!!!

  • sale88

    10. novembar 2015 | 14:44

    Pa i mi smo za prekid razgovora i orientaciju premo rusiji, tako da vojna gotovost se dize pa u rat, haradinaj tvoju glavu hocemo na koplju u centru Beograda..! Dosta više sa vama i vašom bolesnom ideologijom..!

  • S.

    10. novembar 2015 | 16:09

    I mi i oni smo samo sitne ribe.Nit' je ovo nasa pobeda,niti njihov poraz.Ovo je poraz USA,V.Britanije i Nemacke.Ko ne razume,vremenom ce shvatiti!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA