VUČIĆ U SREBRENICI - ĆAMIL NAJAVIO TOPAO DOČEK: Sve službe bezbednosti u pripravnosti!

Opština Srebrenica će, danas i sutra, na regionalnoj investicionoj konferenciji, predstaviti svoje privredne i prirodne potencijale, u znaku poruke: "Manje politike, više konkretnih projekata"

  • 84

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, boraviće danas u Srebrenici, gde će učestvovati na investiciono - razvojnoj konferenciji "Srebrenica 2015". Kako je saopštila vladina Kancelarija sa saradnju s medijima, konferencija će početi u 11 sati, u Kulturnom centru Srebrenica.

Vučić je, pred odlazak u Srebrenicu, poručio da će Srbija toj opštini dati značajnu donaciju u novcu i veoma značajnu donaciju u neophodnim javnim objektima, odnosno finansiranju njihove izgradnje.

VUČIĆ: Srbija će dati značajnu finansijsku donaciju Srebrenici!

- To će biti veliki i ozbiljan novac kojim poreski obveznici Srbije i država Srbija žele da pokažu koliko nam je stalo do dobrih međusobnih odnosa Bošnjaka i Srba - istakao je premijer.

Opština Srebrenica će, danas i sutra, na regionalnoj investicionoj konferenciji, predstaviti svoje privredne i prirodne potencijale, u znaku poruke: "Manje politike, više konkretnih projekata".

Foto: N. Ivanovski Foto: N. Ivanovski

Konferenciji će, pored Vučića, prisustvovati predstavnici svih institucija i entiteta BiH, članovi Predsedništva Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić, predsedavajući Savetu ministara BiH Denis Zvizdić, predsednik i premijerka Republike Srpske Milorad Dodik i Željka Cvijanović, kao i zvanice iz društveno-političkog života.

STROGO POVERLJIVO: Vučića od LINČA u Srebrenici čuvala SAMO DVA POLICAJACA, evakuisan je KLINTONOVIM KORIDOROM!

U Srebrenicu dolazi i potpredsednik Vlade Crne Gore, izaslanici predsednika Slovenije, kao i zvanice iz Hrvatske.

Printskrin: Youtube/Srebrenica Printskrin: Youtube/Srebrenica

- Ipak najvažnije je da će u Srebrenici biti premijer Srbije i predstavnici države i entiteta BiH u punom kapacitetu - istakao je načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković.

On je rekao da ne očekuje bilo kakve bezbednosne probleme i poručuje premijeru Srbije da može računati na "topao i prijateljski doček i gostoprimstvo".

- Verujemo da će ovaj put, poučene iskustvom iz prošlosti, policija i bezbednosne agencije biti na vrhu zadatka - rekao je Duraković.

Foto: N. Ivanovski Foto: N. Ivanovski

VUČIĆ NAJAVIO: Idem u Srebrenicu, Srbija će MNOGO ULOŽITI u nju!

Dolazak velikog broja zvanica, kaže Duraković, pokazuje da Srebrenica ima ulogu spajanja različitih politika i ljudi koji predstavljaju određene institucije u regionu, a od njih očekuje iskrenost, pragmatičnost i plemenitost kako bi se pomoglo da građani Srebrenice žive bolje.

Govoreći o očekivanjima, on kaže da će Srebrenica predstaviti svoje privredne i prirodne, turističke i industrijske potencijale, koji mogu da budu veoma zanimljivi za Srbiju, prvog suseda.

- Najbliži smo jedni drugima i možemo dosta toga uraditi kako bi bilo bolje građanima i BiH i Srbije - istakao je Duraković i dodao da postoji mnogo prostora za saradnju na infrastrukturnim projektima.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • iva

    11. novembar 2015 | 09:27

    Bezbednosne sluzbe ne bi smele da zakazu ovaj put, jer Vuciceva poseta Srebrenici se sigurno ne svodi na izazivanje bilo koga, vec na jacanje regionalne saradnje

  • Goran 456

    11. novembar 2015 | 11:02

    Osigurajte bezbednost svih ucesnika a ne kao prosli put.

  • mika

    11. novembar 2015 | 09:21

    Premijer je ovim gestom još jednom pokazao koliko je velik državnik.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA