ITALIJANSKI POLITIČAR ODUŠEVLJEN SRPSKIM PREMIJEROM: Vučić je najzaslužniji za jačanje privrede Srbije

Predsednik italijanske regije Veneto je rekao da očekuje da će uspešno sprovedene reforme Vlade Srbije rezultirati i promenom modela proizvodnje, odnosno da će se otvoriti više malih i srednjih preduzeća, koja su, zbog bržeg prilagođavanja promenama na tržištu, garant privrednog uspeha

  • 69

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, sastao se danas sa predsednikom italijanske regije Veneto Lukom Zajom, koji je premijeru rekao da je želeo lični kontakt sa njim, jer je on najzaslužniji za snaženje privrede Srbije i približavanje zemlje Evropskoj uniji.

Vučić je Zaji rekako da Srbija želi jaču saradnju sa regijom Veneto, čija je privreda odolela ekonomskoj krizi, jer se uglavnom zasniva na sistemu malih i srednjih preduzeća.

Separatisti improvizovanim tenkom planirali da odvoje Veneto od Italije

Srpski premijer je izrazio zadovoljstvo što je u Srbiji prisutno sve više kompanija iz te italijanske regije, jer sa sobom donose snažan preduzetnički duh, neophodan za oživljvanje srpske ekonomije.

Predsednik Vlade Srbije je rekao da očekuje da dobri ekonomski rezultati, koje je potvrdila i treća revizija aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom, doprinesu većem interesovanju za poslovanje italijanskih kompanija u Srbiji. On je zahvalio Zaji što danas otvara fabriku za proizvodnju drvnih podnih obloga u Sremskoj Mitrovici i izrazio nadu da će otvoriti još mnogo fabrika u Srbiji.

Foto: Tviter/@serbianPM Foto: Tviter/@serbianPM

Zaja je rekao da očekuje da će uspešno sprovedene reforme Vlade Srbije rezultirati i promenom modela proizvodnje, odnosno da će se otvoriti više malih i srednjih preduzeća, koja su, zbog bržeg prilagođavanja promenama na tržištu, garant privrednog uspeha. Takođe je ponudio i pomoć regije Veneto da se taj model proizvodnje prihvati u Srbiji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Masa

    12. novembar 2015 | 13:50

    Kakav smo mi narod kad stranci hvale rad vlade, a mi ih kritikujemo. Sve dok se tako budemo ponašali neće nam biti bolje. Što se mene tiče ja podržavam reforme jer ćemo samo na taj način uspeti da stabilizujemo ekonomiju u zemlji.

  • svetlo

    12. novembar 2015 | 22:06

    Jedan je Vučić!

  • Joca

    12. novembar 2015 | 13:58

    Covek vidi sta znaci gvozdena pesnica!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA