PRAVA ISTINA O PRISLUŠKIVANJU U SRBIJI: Bivši ministar policije otkriva ko mu je tražio POVERLJIVE INFORMACIJE!

Jočić navodi da je MUP razorila želja DS-a za vaninstitucionalnim uticajem. Deo političkog vrha te stranke nije hteo da dâ ministra iz stranačkih redova zbog međustranačkog sukoba i nepoverenja, prisetio se on, ali je hteo da kontroliše i upravlja policijom, iako nema ministra

  • 2

U novom broju Nedeljnika izašao je drugi deo intervjua bivšeg ministra unutrašnjih poslova Dragana Jočića, u kojem govori o stanju u srpskoj policiji pre, za vreme i posle njegovog mandata. Bivši prvi čovek ministarstva unutrašnjih poslova na početku otkriva ko mu se priključio i pomogao mu da obavlja ovaj složeni posao u turbulentnom periodu za Srbiju.

OVO JE PRAVA ISTINA O UBISTVU ĐINĐIĆA I PREDAJI LEGIJE: Bivši ministar policije PREKINUO ZAVET ĆUTANJA i zapalio Srbiju!

- Kada sam došao na čelo MUP-a, niko nije smeo da postane moj saradnik i da mi pomogne u radu. Hrabrost je pokazalo samo troje ljudi. Nisam mario za policijske klanove koji se uvek političarima samopreporučuju. Svako koga sam postavio na rukovodeće mesto preporučio se sam, svojom stručnošću. Više nemam uvid u njihov rad. Voleo bih da su zadržali one osobine koje su ih tada krasile: stručnost, otklon od svakog kriminala i nepotkupljivost.

Jočić dalje kaže da je bio veoma strog, ali da je voleo taj posao i policiju.

- Ako niste, postanete vrlo brzo žrtva tuđeg nerada, sabotaže, nameštanja. Kako reče jedan policajac: 'Ministri su listopadni, a mi smo zimzeleni, čuvajmo se'... Morate da postanete svesni da vaš život nikada više neće biti isti. To je posao koji troši čoveka, tera vas da se menjate i pred sobom i pred okolinom. Niko vas ne gleda više istim očima. Nema nazad - ispričao je Jočić.

Foto: Reprint Nedeljnik Foto: Reprint Nedeljnik

Bivši ministar dalje navodi da je neuobičajeno da potpredsednik Vlade i lider stranke, bude u isto vreme i ministar unutrašnjih poslova.

- To su bili i moj prethodnik i moj naslednik. Mesto ministra unutrašnjih poslova je poslednja oblast na kojoj možete da dižete popularnost svojoj političkoj stranci i sebi, ako hoćete da ga savesno obavljate - kazao je Jočić za Nedeljnik.

Jočić navodi da je MUP razorila želja DS-a za vaninstitucionalnim uticajem. Deo političkog vrha te stranke nije hteo da dâ ministra iz stranačkih redova zbog međustranačkog sukoba i nepoverenja, prisetio se on, ali je hteo da kontroliše i upravlja policijom, iako nema ministra.

- U sećanju će mi ostati jedan zahtev kojim je traženo da se tehnički omogući celovit pristup u jedinstveni informativni sistem MUP-a (JIS) gde se nalaze svi podaci građana Srbije. U ovom obimu, pristup sistemu ima samo nekoliko ovlašćenih ljudi u MUP-u, on je strogo protokolisan i svaki ulazak u njega se evidentira. Zahtev sam odbio. Ne znam šta je posle bilo - kazao je Jočić i prisetio se da je upravo on bio zaslužan za pasoš Srbije.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Mnogo se licitiralo kako će novi pasoš da izgleda, koje boje, na kom pismu će biti. Odlučio sam da na licu pasoša bude ćirilica, onako kako propisuje Ustav. Tako da u Evropi, osim Srbije, samo još grčki i mađarski pasoš imaju lice ispisano samo na svom jeziku, a srpski pasoš je jedini ćirilični na svetu. A boja je ista kao i pasoša Kraljevine Jugoslavije jer nisam hteo da bude ni 'plav' ni 'crven'. Odluka o tome kako će izgledati pasoš Republike Srbije bila mi je jedna od najdražih."

(Telegraf.rs / Izvor: Nedeljnik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mandra

    19. novembar 2015 | 15:55

    Zašto se ranije ne javi i pohapsi one koji su radili protiv pravila i ustava

  • Miki

    20. novembar 2015 | 08:41

    Uporedite ovaj i SFRJ pasos pa odlucite oko boje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA