OVAKO SU NA ARANĐELOVDAN SRBI I REPUBLIKA SRPSKA OSTALI ŽIVI! Sve o DEJTONU što niste do sada ČULI

Mnoge teorije zavere o "Dejtonu" smo slušali svih ovih godina, a samo jedno ostaje tačno, a to je da je on garant opstanka Srba u BiH

  • 32

Kada su pre 20 godina Slobodan Milošević, Franjo Tuđman i Alija Izetbegović stavili paraf na "Dejtonski sporazum" čime su zaustavili krvavi rat u BiH koji je trajao od 1992. do 1995. godine mnogi u Srbiji bili su ogorčeni ovakvom odlukom tadašnjeg državnog vrha i proglasili Miloševića za izdajnika stavljajući mu na teret da je "prodao Srbe u Bosni i Krajini"! Ipak dve decenije posle, svi su shvatili da je ovaj dokument garant postojanja i opstanka Srba u Bosni i Republike Srpske!

DEJTONSKI SPORAZUM: Dan kada su Milošević, Tuđman i Izetbegović naredili STOP UBIJANJU u BiH!

TAJNI DOKUMENT CIA O DEJTONU: Milošević jeo jastoge, Alija gledao fudbal, nije ih interesovala sudbina naroda!

Istorija je poznata - U američkom gradu Dejtonu su 21. novembra 1995. godine, na drugu najveću slavu u Srba - Aranđelovdan, tadašnji predsednici BiH, Srbije i Hrvatske – Alija Izetbegović, Slobodan Milošević i Franjo Tuđman, sa američkim diplomatom Ričardom Holbrukom dogovorili potpisivanje Dejtonskog sporazuma. On, ipak nije potpisan tada veće je to učinjeno u Parizu 14. decembra.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

NAJVEĆA DRŽAVNA TAJNA - MILOŠEVIĆ JE DRŽAO U ŠACI TUĐMANA I ALIJU: SRPSKI ŠPIJUNI su omogućili Srbima pobedu u Dejtonu!

Dejtonski mirovni sporazum pravni je akt u koji je ugrađen i današnji Ustav BiH i kao takav garant je postojanja Republike Srpske, a zbog te činjenice mnogi bošnjački i evropski lideri bi veoma rado da mu vide leđa i sve su glasnije reči o stvaranju "Dejtona 2" što Republika Srpska i njen predsednik Milorad Dodik odijaju!

Foto: Tanjug/Marko Đoković Foto: Tanjug/Marko Đoković

Dejtonskim sporazumom izvršena je teritorijalna organizacija BiH prema kojoj je 51 odsto teritorije pripalo Federacija BiH, a 49 odsto Republici Srpskoj.

Povodom obeležavanja Dejtonskog sporazuma, u Republici Srpskoj danas je neradni dan, dok se u Federaciji Bosne i Hercegovine taj dan ne obeležava.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Američka Centralna obaveštajna agencija (CIA) prošle godine skinula je oznaku tajnosti s preko 100.000 dokumenata, među kojima se nalaze i zapisi o istorijskom mirovnom sporazumu Srba, Hrvata i Bosanaca u Dejtonu 1995. godine.

U njima se može videti na koji način su Slobodan Milošević, Franjo Tuđman i Alija Izetbegović bili zaključani u vojnoj bazi dok su pregovarali, ali i šta su jeli i koje su posebne želje imali.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

U nekadašnjim tajnim dokumentima CIA, koji se odnose na pregovore u Dejtonu, pod oznakom AR 70-14 1OCT201, američki tajni agenti prepričavaju kako su se akteri iz bivše Jugoslavije provodili i uživali dok su donoslili odluku o sudbini miliona ljudi!

Tako se u ovim spiskovima može videti da su Milošević, Tuđman i Izetbegović “punih usta hrane” razgledali razarače B-52 i nevidljivi F117 ispod čijih su se krila nalazile rakete “tomahavk”.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Prema tvrdnjama američkih agenata, svi pregovarači su Miloševića oslovljavali sa Slobo, Aliju Izetbegovića – Izi, dok je Momčilo Krajišnik nazivan MO.

U pomenutom dokumentu navodi se da su Miloševiću služeni jastozi iz Mejna, koje je najviše voleo, kao i da je često organizovao večere na kojima je, kako tvrde iz CIA, sve goste detaljno analizirao.

Lider muslimana iz Bosne Alija Izetbegović je u pauzama vođenja pregovora najviše voleo da gleda fudbal.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Ipak najveći šok za sve "poklonike" Dejtona izazvala je knjiga "Vidimo se u čitulji - 2o godina posle"! U kojoj je Vojislav Tufegdžić izneo tvrdnje da je DRŽAVNA BEZBEDNOST Srbije zapravo kreirala ovaj sporazum, na taj način što je omogućila predsedniku Jugoslavije Slobodanu Miloševiću da unapred zna koje su granice do kojih Srbi mogu ići na tim mirovnim pregovorima.

Isključivo zahvaljujući podacima do kojih je „hvatanjem“ komunikacija između BiH i SAD došla ovdašnja tajna policija, smišljeni su strategija i taktika srpskih pregovarača u Dejtonu.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

U teritorijalnoj trgovini s mapom BiH ispred sebe jedino je predsednik Srbije Slobodan Milošević unapred znao šta se najviše može dobiti. Zahtevi srpske strane koji su to nadmašivali predstavljali su prosto diplomatsku igru i skrivanje saznanja šta će na kraju uspeti da izdejstvuje.

Mnoge teorije zavere o "Dejtonu" smo slušali svih ovih godina, a samo jedno ostaje tačno, a to je da je Slobodan Milošević svojim porpisom stavio na teret Srbiji da bude garant ovog dokumenta koji čuva opstanak Republike Srpske i Srba u BiH!

(D. Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luka

    21. novembar 2015 | 14:54

    Bez tada slabih I nezainteresovanih Rusa moglo je mnogo gore da se desi. Armija BiH I Hrvatske su toliko ojacale pred kraj rata da su srpska sela I gradovi padali jedan za drugim. Banja Luka je bila pred evakuacijom kada su Amerikanci zaustavili rat I izvrsili podelu na 49% prema 51%. Sloba I Karadzic mogu samo da zahvale Americi sto su dobili pola BiH. Mogli su lako da produ bez icega da je samo neko hteo da napravi Oluju 2. A sada nazad na posao. Treba da se radi I zivi od svog rada.

  • Mir sad

    21. novembar 2015 | 11:46

    Sve bude i prođe. Bivši predsednici su mislili da će živeti večno pa su slali u smrt svoje ljude misleći da su oni besmrtni. Dragi sadašnji predsednici upitate li se ikada dali ce te i Vi umrijeti i da će iza vas ostati dora ili loša djela.

  • Goran bl

    21. novembar 2015 | 11:46

    Rat je završen nedaleko od banjalučke i zaustavili su ameri,a uloga Slobodana Miloševića u dejtonu za Srbe u R.SRPSKOJ je bila "uzmi ili ostavi" i smatram da i nismo mogli dobiti više zbog toga što situacija u vojnoj nadmoći u tom periodu nije bila na našoj strani.da su amerikanci htjeli mogli su isto tako zaustaviti rat u hrvatskoj pa bi se možda desio "neki drugi dejtonu" a onda bi vjerovatno bilo drugacije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA