KONAČNO, SVI SRBI NA BALKANU POD JEDNIM KROVOM! Hoće li Republika Srpska imati "svoje ljude" u Skupštini Srbije?

Glas Srba iz Banjaluke i drugih mesta Republike Srpske mogao bi se bolje, jasnije i glasnije čuti u samoj Srbiji ukoliko Srpska dobije svoje predstavnike u Skupštini Srbije. Evo šta o tome kažu narodni poslanici

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Dr Lune
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Bok

    23. novembar 2015 | 22:56

    Covece knacno dobra ideja ma kakvi dobra extra

  • brcakrs

    23. novembar 2015 | 22:17

    Samo ovako nastaviti i cekati pravi trenutak za ujedinjenje!

  • Ranky

    23. novembar 2015 | 21:35

    Srbi iz tzv. dijaspore treba da imaju svoj glas u Parlamentu Srbije jer je on ipak mesto sabornosti srpskog naroda! Ipak, s obzirom da je to mesto odlucivanja za drzavu Srbiju,ali i za ceo Srpski narod i sve drzavljanje Srbije sirom sveta, predstavljanje Srba iz dijaspore imalo bi i simbolicko znacenje,pored sustinskog predstavljanja. Srbi iz Srpske, CG, HR, Makedonije i iz Z.Evrope,Amerike i Australije trebali bi imati svoje predstavnike u Parlamentu Srbije. Nju bi trebalo preimenovati u Svesrpski Sabor (ili Skupstina,mada je Sabor lepse i asocira na sabornost, sto bas Srbima nedostaje unekoliko!)Npr. iz Srpske i CG, HR i Z.Evrope po dvojicu, Makedonije,USA, Kanade i Australije po jednog! Ukupno dvanaest predstavnika dijaspore. Pitanje odlucivanja i ucesca predstavnika dijaspore moglo bi se urediti ili principom pune ravnopravnosti ili posebno uraditi njihova prava. Licno mislim da je potpuna ravnopravnost mnogo bolje resenje i ono bi sigurno doprinosilo visedimenzionalnosti rasprava i donosenju odluka a , sto je vrlo bitno- relativno i apsolutno bi umanjilo znacaj u odlucivanju nekih snaga u Skupstini koje mogu da deluju separatisticki i antirazvojno. To bi bio veliki plus i garancija za odbranu potpunog suvereniteta zemlje i u biranju najboljeg puta razvoja nase zemlje. Glas Srba iz dijaspore bi doprineo da se svaka odluka u Skupstini "proveri" i internacionalno tj. da se sagleda pravilnije u kontekstu puta Srbije i polozaja Srbije u celom svetu! To su sve vrlo ozbilji argumenti ZA to. Primedba da ce susedne zemlje zameriti je apsurdna jer je to pitanje sabornosti srpskog naroda a ne odlucivanja koje se tice drugih zemalja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA